Gegratineerd witloof - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Gegratineerd witloof

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 5min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    55min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

2 personen

  • 300 g Andijvie

  • 30 g Bloem

  • 27 cl Melk

  • 100 g Geraspte kaas

  • 30 g Zachte boter

  • 2 sneetje Gekookte ham

  • 100 g Geraspte kaas

  • Water

  • Zout

Accessoires

  • Klopper
    Klopper
  • Stoommandje
    Stoommandje

Bereiding

Stap 1 /12

Weeg de geraspte kaas af en zet aan de kant.

  • 100g Geraspte kaas

Stap 2 /12

Verwarm de oven voor op 210°C (op thermostaat 7).

Stap 3 /12

Doe de bloem en melk in de keukenmachine en bevestig de klopper. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 30g Bloem
  • 27cl Melk
  • Zout
  • Klopper

Stap 4 /12

Voeg de zachte boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 30g Zachte boter
  • Klopper

Stap 5 /12

Voeg de geraspte kaas toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 100g Geraspte kaas
  • Klopper

Stap 6 /12

Zet de saus aan de kant in een kommetje. Maak de kom van de keukenmachine schoon.

Stap 7 /12

Giet 0,7 L water in de kom van de keukenmachine.

  • Water

Stap 8 /12

Leg het witloof in het stoommandje. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 300g Andijvie
  • Stoommandje

Stap 9 /12

Rol elk stukje witloof in een sneetje ham en leg de rolletjes in een ovenschaal.

  • 2sneetje Gekookte ham

Stap 10 /12

Giet er de bechamelsaus over en strooi de kaas over het witloof. Breng op smaak met peper.

  • Zout

Stap 11 /12

Zet ongeveer 15 minuten in de oven.

Stap 12 /12

Dien warm op.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228