- Homepage
- Recipe Details Page
Gegratineerd witloof
- Totale tijd 1u 5min
- 10min
Voorbereidingstijd - 55min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
300 g Andijvie
30 g Bloem
27 cl Melk
100 g Geraspte kaas
30 g Zachte boter
2 sneetje Gekookte ham
100 g Geraspte kaas
Water
Zout
Accessoires
Klopper Stoommandje
Bereiding
Stap 1 /12
Weeg de geraspte kaas af en zet aan de kant.
100g Geraspte kaas
Stap 2 /12
Verwarm de oven voor op 210°C (op thermostaat 7).
Stap 3 /12
Doe de bloem en melk in de keukenmachine en bevestig de klopper. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
30g Bloem 27cl Melk Zout
Klopper
Stap 4 /12
Voeg de zachte boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
30g Zachte boter
Klopper
Stap 5 /12
Voeg de geraspte kaas toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
100g Geraspte kaas
Klopper
Stap 6 /12
Zet de saus aan de kant in een kommetje. Maak de kom van de keukenmachine schoon.
Stap 7 /12
Giet 0,7 L water in de kom van de keukenmachine.
Water
Stap 8 /12
Leg het witloof in het stoommandje. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
300g Andijvie
Stoommandje
Stap 9 /12
Rol elk stukje witloof in een sneetje ham en leg de rolletjes in een ovenschaal.
2sneetje Gekookte ham
Stap 10 /12
Giet er de bechamelsaus over en strooi de kaas over het witloof. Breng op smaak met peper.
Zout
Stap 11 /12
Zet ongeveer 15 minuten in de oven.
Stap 12 /12
Dien warm op.