Gegratineerd witloof
- Totale tijd 1u 5min
- 10min
Voorbereidingstijd - 55min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
2 personen
300 g Andijvie
30 g Bloem
27 cl Melk
100 g Geraspte kaas
30 g Zachte boter
2 sneetje Gekookte ham
100 g Geraspte kaas
Water
Zout
Accessoires
Klopper Stoommandje
Bereiding
Stap 1 /12
Weeg de geraspte kaas af en zet aan de kant.
Stap 2 /12
Verwarm de oven voor op 210°C (op thermostaat 7).
Stap 3 /12
Doe de bloem en melk in de keukenmachine en bevestig de klopper. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /12
Voeg de zachte boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /12
Voeg de geraspte kaas toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 6 /12
Zet de saus aan de kant in een kommetje. Maak de kom van de keukenmachine schoon.
Stap 7 /12
Giet 0,7 L water in de kom van de keukenmachine.
Stap 8 /12
Leg het witloof in het stoommandje. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 9 /12
Rol elk stukje witloof in een sneetje ham en leg de rolletjes in een ovenschaal.
Stap 10 /12
Giet er de bechamelsaus over en strooi de kaas over het witloof. Breng op smaak met peper.
Stap 11 /12
Zet ongeveer 15 minuten in de oven.
Stap 12 /12
Dien warm op.