Gefrituurde panzerotti - Recepten Kitchen Machines Touch | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Gefrituurde panzerotti

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 2u 50min
  • Voorbereidingstijd
    50min
  • Gaartijd
    20min
  • Afkoeltijd
    1u 40min

Ingrediënten

8 personen

  • 160 g manitobabloem

  • 160 g bloem

  • 18 cl water

  • 7 g gemalen zout

  • 7 g droge biergist

  • 7 g suiker

  • 200 g mozzarella

  • 150 g tomatenpuree

  • 2 tl oregano

  • 70 cl frituurolie

  • Zeezout

Accessoires

  • Dough Hook
    Dough Hook

Bereiding

Stap 1 /13

Laat het gist in de kom van de keukenrobot gedurende 10 minuten in water oplossen.

  • 18cl water
  • 7g droge biergist

Stap 2 /13

Voeg de 2 bloemsoorten, het zout en de suiker toe aan de mengkom met het gist- en watermengsel. Druk op ‘Start’.

  • 160g manitobabloem
  • 160g bloem
  • 7g gemalen zout
  • 7g suiker
  • Dough Hook

Stap 3 /13

Dek de mengkom af met huishoudfolie. Laat het deeg 30 minuten rijzen op kamertemperatuur (20-22 graden).

Stap 4 /13

Verwijder de folie en haal het deeg uit de kom.

Stap 5 /13

Verdeel het deeg op een werkblad in 8 bolletjes van ongeveer 100 g.

Stap 6 /13

Rol de restjes om kleine balletjes te krijgen.

Stap 7 /13

Dek af met een handdoek laat 1 uur rijzen.

Stap 8 /13

Snijd de mozzarella in kleine blokjes en breng de tomatenpuree op smaak met zout en oregano.

  • 200g mozzarella
  • 150g tomatenpuree
  • 2tl oregano
  • Zeezout

Stap 9 /13

Verwarm de olie voor op 170-180 graden.

  • 70cl frituurolie

Stap 10 /13

Rol de bolletjes uit met een deegroller. Maak kleine schijfjes. Doe met een theelepeltje wat tomatenpuree en wat mozzarella in het midden van elk schijfje.

Stap 11 /13

Sluit het deeg tot een ravioli in een halve maan en maak de randen dicht door goed met je vingers te drukken.

Stap 12 /13

Frituur de panzerotti 3-4 minuten per stuk in de hete olie.

  • 70cl frituurolie

Stap 13 /13

Laat uitlekken op huishoudrol en dien warm op met een snufje zeezout.

  • Zeezout