Gefrituurde panzerotti
- Totale tijd 2u 50min
- 50min
Voorbereidingstijd - 20min
Gaartijd - 1u 40min
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
160 g manitobabloem
160 g bloem
18 cl water
7 g gemalen zout
7 g droge biergist
7 g suiker
200 g mozzarella
150 g tomatenpuree
2 tl oregano
70 cl frituurolie
Zeezout
Accessoires
Dough Hook
Bereiding
Stap 1 /13
Laat het gist in de kom van de keukenrobot gedurende 10 minuten in water oplossen.
Stap 2 /13
Voeg de 2 bloemsoorten, het zout en de suiker toe aan de mengkom met het gist- en watermengsel. Druk op ‘Start’.
Stap 3 /13
Dek de mengkom af met huishoudfolie. Laat het deeg 30 minuten rijzen op kamertemperatuur (20-22 graden).
Stap 4 /13
Verwijder de folie en haal het deeg uit de kom.
Stap 5 /13
Verdeel het deeg op een werkblad in 8 bolletjes van ongeveer 100 g.
Stap 6 /13
Rol de restjes om kleine balletjes te krijgen.
Stap 7 /13
Dek af met een handdoek laat 1 uur rijzen.
Stap 8 /13
Snijd de mozzarella in kleine blokjes en breng de tomatenpuree op smaak met zout en oregano.
Stap 9 /13
Verwarm de olie voor op 170-180 graden.
Stap 10 /13
Rol de bolletjes uit met een deegroller. Maak kleine schijfjes. Doe met een theelepeltje wat tomatenpuree en wat mozzarella in het midden van elk schijfje.
Stap 11 /13
Sluit het deeg tot een ravioli in een halve maan en maak de randen dicht door goed met je vingers te drukken.
Stap 12 /13
Frituur de panzerotti 3-4 minuten per stuk in de hete olie.
Stap 13 /13
Laat uitlekken op huishoudrol en dien warm op met een snufje zeezout.