Gedraaide brioche met praliné-chocoladesnippers - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Gedraaide brioche met praliné-chocoladesnippers

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 2u 4min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    44min
  • Afkoeltijd
    1u

Ingrediënten

5 personen

  • 1 Chocolade NESTLÉ DESSERT praliné

  • 500 g Bloem

  • 1 Eieren

  • 100 g Suiker

  • 120 g Boter

  • 20 g Droge bakkersgist

  • 20 cl Melk

  • 1 Eierdooier

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /11

Snijd de chocolade in stukjes. Zet aan de kant in een kommetje.

Stap 2 /11

Verwarm de oven voor op 60°C (op thermostaat 2).

Stap 3 /11

Doe de melk en de gist in de mengkom van de keukenmachine met het mes om te kneden/vermalen. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 20g Droge bakkersgist
  • 20cl Melk
  • Kneed- & hakmes

Stap 4 /11

Voeg de bloem, een ei en de suiker toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'. Voeg de zachte boter toe na de pieptoon.

  • 500g Bloem
  • 1 Eieren
  • 100g Suiker
  • 120g Boter
  • Kneed- & hakmes

Stap 5 /11

Voeg de chocoladevlokken toe.

Stap 6 /11

Laat het deeg gedurende 1 uur onder een theedoek rijzen in de oven.

Stap 7 /11

Laat het deeg gedurende 1 uur onder een theedoek rijzen in de oven.

Stap 8 /11

Laat gedurende 30 minuten rijzen.

Stap 9 /11

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 10 /11

Bestrijk met eigeel.

  • 1 Eierdooier

Stap 11 /11

Zet gedurende 25 minuten op 180°C op de heteluchtstand.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228