- Homepage
- Gedraaide brioche met praliné-chocoladesnippers
Gedraaide brioche met praliné-chocoladesnippers
- Totale tijd 2u 4min
- 20min
Voorbereidingstijd - 44min
Gaartijd - 1u
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (17)
Ingrediënten
5 personen
1 Chocolade NESTLÉ DESSERT praliné
500 g Bloem
1 Eieren
100 g Suiker
120 g Boter
20 g Droge bakkersgist
20 cl Melk
1 Eierdooier
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /11
Snijd de chocolade in stukjes. Zet aan de kant in een kommetje.
Stap 2 /11
Verwarm de oven voor op 60°C (op thermostaat 2).
Stap 3 /11
Doe de melk en de gist in de mengkom van de keukenmachine met het mes om te kneden/vermalen. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 4 /11
Voeg de bloem, een ei en de suiker toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'. Voeg de zachte boter toe na de pieptoon.
Stap 5 /11
Voeg de chocoladevlokken toe.
Stap 6 /11
Laat het deeg gedurende 1 uur onder een theedoek rijzen in de oven.
Stap 7 /11
Laat het deeg gedurende 1 uur onder een theedoek rijzen in de oven.
Stap 8 /11
Laat gedurende 30 minuten rijzen.
Stap 9 /11
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 10 /11
Bestrijk met eigeel.
Stap 11 /11
Zet gedurende 25 minuten op 180°C op de heteluchtstand.