- Homepage
- Recipe Details Page
Gazpacho van basilicum, watermeloen en tomaat
- Totale tijd 1u 18min
- 15min
Voorbereidingstijd - 3min
Gaartijd - 1u
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
600 g tomaten
300 g komkommer
165 g groene paprika
50 g selderstengels
200 g watermeloen
8 basilicumblaadjes
3 g knoflookteentjes
220 g lente-uitjes
10 cl water
20 cl olijfolie
4 cl wijnazijn
1 snuifje piment d’Espelette
*Zout, peper
Accessoires
Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /9
*Pel de tomaten en verwijder de zaadlijsten.
600g tomaten
Stap 2 /9
*Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes.
165g groene paprika
Stap 3 /9
*Pel de ajuin en het teentje knoflook. Snijd ze in stukjes.
3g knoflookteentjes 220g lente-uitjes
Stap 4 /9
*Was de stengel selder en snijd in stukjes. Snijd de watermeloen in stukken.
50g selderstengels 200g watermeloen
Stap 5 /9
*Doe alle groenten en de watermeloen in een slakom. Voeg de olijfolie, de basilicum, het water, de azijn en de chilipeper toe. Kruid met peper en zout en meng goed.
600g tomaten 300g komkommer 165g groene paprika 50g selderstengels 200g watermeloen 8 basilicumblaadjes 3g knoflookteentjes 220g lente-uitjes 10cl water 20cl olijfolie 4cl wijnazijn 1snuifje piment d’Espelette *Zout, peper
Stap 6 /9
*Laat 1 uur marineren in de ijskast.
Stap 7 /9
*Plaats het Ultrablade-hakmes in de kom van de keukenmachine.
Ultrablade hakmes
Stap 8 /9
*Giet de inhoud van de slakom erbij. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Ultrablade hakmes
Stap 9 /9
*Bewaar in de ijskast tot u klaar bent om op te dienen.