Gazpacho van basilicum, watermeloen en tomaat
Moulinex
Recept door Moulinex

Gazpacho van basilicum, watermeloen en tomaat

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 18min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    3min
  • Afkoeltijd
    1u

Ingrediënten

6 personen

  • 600 g tomaten

  • 300 g komkommer

  • 165 g groene paprika

  • 50 g selderstengels

  • 200 g watermeloen

  • 8 basilicumblaadjes

  • 3 g knoflookteentjes

  • 220 g lente-uitjes

  • 10 cl water

  • 20 cl olijfolie

  • 4 cl wijnazijn

  • 1 snuifje piment d’Espelette

  • *Zout, peper

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes

Bereiding

Stap 1 /9

*Pel de tomaten en verwijder de zaadlijsten.

  • 600g tomaten

Stap 2 /9

*Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes.

  • 165g groene paprika

Stap 3 /9

*Pel de ajuin en het teentje knoflook. Snijd ze in stukjes.

  • 3g knoflookteentjes
  • 220g lente-uitjes

Stap 4 /9

*Was de stengel selder en snijd in stukjes. Snijd de watermeloen in stukken.

  • 50g selderstengels
  • 200g watermeloen

Stap 5 /9

*Doe alle groenten en de watermeloen in een slakom. Voeg de olijfolie, de basilicum, het water, de azijn en de chilipeper toe. Kruid met peper en zout en meng goed.

  • 600g tomaten
  • 300g komkommer
  • 165g groene paprika
  • 50g selderstengels
  • 200g watermeloen
  • 8 basilicumblaadjes
  • 3g knoflookteentjes
  • 220g lente-uitjes
  • 10cl water
  • 20cl olijfolie
  • 4cl wijnazijn
  • 1snuifje piment d’Espelette
  • *Zout, peper

Stap 6 /9

*Laat 1 uur marineren in de ijskast.

Stap 7 /9

*Plaats het Ultrablade-hakmes in de kom van de keukenmachine.

  • Ultrablade hakmes

Stap 8 /9

*Giet de inhoud van de slakom erbij. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • Ultrablade hakmes

Stap 9 /9

*Bewaar in de ijskast tot u klaar bent om op te dienen.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228