- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Garnalenbisque met citroengras
Garnalenbisque met citroengras
- Totale tijd 2u 40min
- 30min
Voorbereidingstijd - 2u 10min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (19)
i-Companion Touch Pro HF93D810 Kookrobot - 17 programma's - 8 accessoires - Ingebouwde weegschaal Companion Pro HF850810 Kookrobot - 12 programma's - 6 accessoires Companion XL HF840110 Kookrobot - 12 programma's - 7 accessoires CUISINE COMPANION Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
500 g Garnalen
100 g Wortel
2 stengel Selder
135 g Citroengras
1 bladje Laurier
2 takje Tijm
5 g Kippenfond
80 cl Gevogeltebouillon
15 cl Witte wijn
45 g Verse room
Paarse basilicum
Peper
Water
Accessoires
Stoommandje Menger Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /9
Giet 0,7 l water in de kom van de keukenmachine.
Stap 2 /9
Zet het stoommandje in de kom van de keukenmachine. Doe er de garnalen in. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /9
Laat de garnalen wat afkoelen tot ze lauwwarm zijn en pel ze. Houd de kopjes en de schaaltjes goed bij.
Stap 4 /9
Doe de gepelde en in stukjes gesneden wortel, de in stukjes gesneden selder, het fijngehakte citroengras, de laurier, de tijm en de kippenfond in de kom van de keukenmachine met de mengstaaf.
Stap 5 /9
Voeg de witte wijn en de gevogeltebouillon toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 6 /9
Laat afkoelen tot het lauwwarm is en zeef. Haal de stukjes selder en wortel eruit en houd ze bij. Gooi de aromaten en de schaaltjes weg.
Stap 7 /9
Doe de gezeefde bouillon samen met de stukjes wortel en selder opnieuw in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes.
Stap 8 /9
Voeg de verse room toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 9 /9
Warm de bisque opnieuw op en serveer met de gepelde garnalen en wat paarse basilicumblaadjes. Kruid met peper.