- Homepage
- Recipe Details Page
Garnalenbisque met citroengras
- Totale tijd 2u 40min
- 30min
Voorbereidingstijd - 2u 10min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
500 g rauwe garnalen
100 g wortel
2 selderstengels
135 g citroengras
1 laurierblaadje
2 takjes tijm
5 g kippenfond
80 cl gevogeltebouillon
15 cl witte wijn
45 g verse room
*Enkele blaadjes paarse basilicum
*Peper
*Water
Accessoires
Stoommandje Menger Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /9
*Giet 0,7 l water in de kom van de keukenmachine en leg de garnalen in het stoommandje. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
500g rauwe garnalen *Water
Stoommandje
Stap 2 /9
*Laat de garnalen wat afkoelen tot ze lauwwarm zijn en pel ze. Houd de kopjes en de schaaltjes goed bij.
500g rauwe garnalen
Stap 3 /9
*Schil de wortel. Snijd de wortel en de selder in stukjes. Snijd het citroengras fijn.
100g wortel 2 selderstengels 135g citroengras
Stap 4 /9
*Doe de wortel, de selder, het citroengras, de laurier, de tijm en de kippenfond in de kom van de keukenmachine met menger.
100g wortel 2 selderstengels 135g citroengras 1 laurierblaadje 2 takjes tijm 5g kippenfond
Menger
Stap 5 /9
*Voeg de witte wijn en de gevogeltebouillon toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
80cl gevogeltebouillon 15cl witte wijn
Menger
Stap 6 /9
*Laat afkoelen tot het lauwwarm is en zeef. Haal de stukjes selder en wortel eruit en houd ze bij. Gooi de aromaten en de schaaltjes weg.
Stap 7 /9
*Doe de gezeefde bouillon samen met de stukjes wortel en selder in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes.
100g wortel 2 selderstengels
Ultrablade hakmes
Stap 8 /9
*Voeg de verse room toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
45g verse room
Ultrablade hakmes
Stap 9 /9
*Warm de bisque opnieuw op en serveer met de gepelde garnalen en wat paarse basilicumblaadjes. Kruid met peper.
500g rauwe garnalen *Enkele blaadjes paarse basilicum *Peper