Garnalenbisque met citroengras
Moulinex
Recept door Moulinex

Garnalenbisque met citroengras

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 2u 40min
  • Voorbereidingstijd
    30min
  • Gaartijd
    2u 10min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 500 g rauwe garnalen

  • 100 g wortel

  • 2 selderstengels

  • 135 g citroengras

  • 1 laurierblaadje

  • 2 takjes tijm

  • 5 g kippenfond

  • 80 cl gevogeltebouillon

  • 15 cl witte wijn

  • 45 g verse room

  • *Enkele blaadjes paarse basilicum

  • *Peper

  • *Water

Accessoires

  • Stoommandje
    Stoommandje
  • Menger
    Menger
  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes

Bereiding

Stap 1 /9

*Giet 0,7 l water in de kom van de keukenmachine en leg de garnalen in het stoommandje. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 500g rauwe garnalen
  • *Water
  • Stoommandje

Stap 2 /9

*Laat de garnalen wat afkoelen tot ze lauwwarm zijn en pel ze. Houd de kopjes en de schaaltjes goed bij.

  • 500g rauwe garnalen

Stap 3 /9

*Schil de wortel. Snijd de wortel en de selder in stukjes. Snijd het citroengras fijn.

  • 100g wortel
  • 2 selderstengels
  • 135g citroengras

Stap 4 /9

*Doe de wortel, de selder, het citroengras, de laurier, de tijm en de kippenfond in de kom van de keukenmachine met menger.

  • 100g wortel
  • 2 selderstengels
  • 135g citroengras
  • 1 laurierblaadje
  • 2 takjes tijm
  • 5g kippenfond
  • Menger

Stap 5 /9

*Voeg de witte wijn en de gevogeltebouillon toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 80cl gevogeltebouillon
  • 15cl witte wijn
  • Menger

Stap 6 /9

*Laat afkoelen tot het lauwwarm is en zeef. Haal de stukjes selder en wortel eruit en houd ze bij. Gooi de aromaten en de schaaltjes weg.

Stap 7 /9

*Doe de gezeefde bouillon samen met de stukjes wortel en selder in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes.

  • 100g wortel
  • 2 selderstengels
  • Ultrablade hakmes

Stap 8 /9

*Voeg de verse room toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 45g verse room
  • Ultrablade hakmes

Stap 9 /9

*Warm de bisque opnieuw op en serveer met de gepelde garnalen en wat paarse basilicumblaadjes. Kruid met peper.

  • 500g rauwe garnalen
  • *Enkele blaadjes paarse basilicum
  • *Peper

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228