Garnalen met honing en srirachasaus met gebakken rijst
- Totale tijd 30min
- 15min
Voorbereidingstijd - 15min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
Voor de garnalen:
85 g Honing
50 g Mayonaise
2 tl Sriracha
1 el Sojasaus
1 Ei
60 g Bloem
450 g Garnalen
1 el Olijfolie
Zout, peper
Voor de gebakken rijst:
400 g Gekookte rijst
200 g Diepvriesgroenten (wortelen, broccoli, suikermaïs)
7 cl Sojasaus
1 el Olie
2 Eieren
Bereiding
Stap 1 /7
Meng in een kom de honing, mayonaise, srirachasaus en sojasaus. Zet aan de kant. Klop het ei los in een diep bord. Doe de bloem in een ander diep bord. Doop de garnalen in het eimengsel en vervolgens in de bloem en leg ze op de grillplaat in lade 1, druk ze goed aan. Bestrijk met olijfolie.
Stap 2 /7
Meng in een kom de gekookte rijst met de groenten, sojasaus en olie. Voeg de eieren toe en meng nogmaals door elkaar.
Stap 3 /7
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het VIS-programma 12 minuten aan op 180 °C. Zet de plaat in lade 1. Zet lade 2 aan. Zet het MANUAL-programma 15 minuten aan op 200 °C. Haal de plaat van lade 2 en voeg de rijst toe in de lade.
Stap 4 /7
Druk op SYNC zodat beide op hetzelfde moment klaar zijn. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
Stap 5 /7
Schud het mandje halverwege het kookproces om de gebakken rijst te mengen.
Stap 6 /7
Controleer of de rijst goed gaar is en bak deze indien nodig nog een paar minuten extra.
Stap 7 /7
Serveer de garnalen met de rijst. Probeer ook eens met pittige saus.