Garnalen en sperziebonen in tempurabeslag met bier
- Totale tijd 1u 35min
- 20min
Voorbereidingstijd - 15min
Gaartijd - 1u
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
Voor de garnalen:
8 Grote garnalen
1 Eidooier
22 cl Water
70 g Bloem
35 g Maïzena
1.5 tl Bakpoeder
150 g Panko paneermeel
Zout, peper
Voor de sperziebonen:
450 g Sperziebonen
60 g Bloem
140 g Bloem
1 tl Gemalen komijn
1 tl Knoflookpoeder
1 tl Uienpoeder
15 cl Bier
Zout, peper
Voor de saus:
170 g Mayonaise
20 g Srirachasaus
1 tl Knoflookpoeder
1 tl Uienpoeder
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /9
Pel de garnalen, maar laat de staarten eraan zitten. Meng de eidooiers en het water in een grote kom. Voeg de bloem, maïzena en natriumcarbonaat toe en klop door elkaar. Zet een uur weg in de koelkast.
Stap 2 /9
Doe het paneermeel, zout en peper in een diep bord. Doop de garnalen in het tempurabeslag en vervolgens in de bloem en leg ze op de plaat in lade 1.
Stap 3 /9
Meng in een kleine kom de mayonaise, srirachasaus, knoflook, ui, zout en peper. Zet aan de kant.
Stap 4 /9
Meng de sperziebonen in een grote kom met de eerste portie bloem. Meng de rest van de bloem in een grote kom met de komijn, knoflook, ui, zout en peper. Giet geleidelijk het bier erbij en roer tot een dik beslag. Voeg de sperziebonen toe en bedek ze goed met het beslag.
Stap 5 /9
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het VIS-programma 12 minuten aan op 200 °C. Zet de plaat in lade 1. Zet lade 2 aan. Zet het GROENTEN-programma 15 minuten aan op 200 °C. Leg de sperziebonen op de plaat in lade 2.
Stap 6 /9
Druk op SYNC zodat beide op hetzelfde moment klaar zijn. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
Stap 7 /9
Roer de sperziebonen halverwege het kookproces om.
Stap 8 /9
Zorg ervoor dat de vis goed gaar is; dit kan variëren afhankelijk van de grootte van de stukken. Verleng de tijd met een extra minuut, indien nodig, tot de vis gemakkelijk schilfert met een vork.
Stap 9 /9
Serveer de garnalen met de sperziebonen en de saus.