Garnalen en Sint-Jacobsvruchten met pikante saus - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Garnalen en Sint-Jacobsvruchten met pikante saus

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 0min
  • Voorbereidingstijd
    0min
  • Gaartijd
    0min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 720 g Garnalen

  • 360 g Sint-jakobsschelpen

  • 84 g Limoen

  • 300 g Tomatenblokjes in blik

  • 2.4 takje Koriander

  • 12 g Suiker

  • 14.4 g Look

  • 30 g Sjalot

  • 36 g Gember

  • 2.4 cl Olijfolie

  • 96 g Rode paprika

  • 96 g Groene paprika

  • 264 g Ajuinen

  • 108 g Groene chilipeper

  • 720 g Broccoli

  • 420 g Aardappels

  • 72 cl Water

  • Zout

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger
  • Stoom- accessoire
    Stoom- accessoire

Bereiding

Stap 1 /13

Pel de knoflook, de ajuinen, de gember, de sjalot en de aardappelen. hak de ajuinen fijn en snijd de aardappelen in blokjes.

  • 14.4g Look
  • 30g Sjalot
  • 36g Gember
  • 420g Aardappels

Stap 2 /13

Snijd de paprika’s in reepjes. Hak de chilipepertjes zonder de pitjes fijn.

  • 96g Rode paprika
  • 96g Groene paprika
  • 108g Groene chilipeper

Stap 3 /13

Versnipper de koriander op een snijplank met een mes.

  • 2.4takje Koriander

Stap 4 /13

Doe de look, de sjalot en de gember in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • Ultrablade hakmes

Stap 5 /13

Voeg de olijfolie toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 2.4cl Olijfolie
  • Menger

Stap 6 /13

Voeg de gehakte tomaten, de versnipperde koriander, de suiker, de gepelde ajuinen, de chilipepertjes, de paprikareepjes zonder pitjes, de gepelde en in blokjes gesneden aardappels en het water toe. Breng lichtjes op smaak met zout. Sluit het deksel zonder de vulstop.

  • 300g Tomatenblokjes in blik

Stap 7 /13

Snijd de roosjes van de broccoli en doe ze in de kom. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 720g Broccoli
  • Menger
  • Stoom- accessoire

Stap 8 /13

Hak de citroenzeste fijn.

  • 84g Limoen

Stap 9 /13

Doe de gepelde garnalen in een kom en bewaar enkel de staart.

  • 720g Garnalen

Stap 10 /13

Verwijder de zenuw van elke Sint-Jacobsvrucht, het 1 cm wittere deel van de noot, en leg de vruchten bij de garnalen.

  • 360g Sint-jakobsschelpen

Stap 11 /13

Breng het mengsel op smaak met de helft van de fijngehakte zeste van limoen en het limoensap. Breng op smaak met zout.

  • Zout

Stap 12 /13

Leg de middelste stoomplaat boven de broccoli. Voeg de Sint-Jacobsvruchten en de garnalen toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • Stoom- accessoire

Stap 13 /13

Dien onmiddellijk op.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228