- Homepage
- Garnalen en Sint-Jacobsvruchten met pikante saus
Garnalen en Sint-Jacobsvruchten met pikante saus
- Totale tijd 0min
- 0min
Voorbereidingstijd - 0min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (17)
Ingrediënten
6 personen
720 g Garnalen
360 g Sint-jakobsschelpen
84 g Limoen
300 g Tomatenblokjes in blik
2.4 takje Koriander
12 g Suiker
14.4 g Look
30 g Sjalot
36 g Gember
2.4 cl Olijfolie
96 g Rode paprika
96 g Groene paprika
264 g Ajuinen
108 g Groene chilipeper
720 g Broccoli
420 g Aardappels
72 cl Water
Zout
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /13
Pel de knoflook, de ajuinen, de gember, de sjalot en de aardappelen. hak de ajuinen fijn en snijd de aardappelen in blokjes.
Stap 2 /13
Snijd de paprika’s in reepjes. Hak de chilipepertjes zonder de pitjes fijn.
Stap 3 /13
Versnipper de koriander op een snijplank met een mes.
Stap 4 /13
Doe de look, de sjalot en de gember in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /13
Voeg de olijfolie toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 6 /13
Voeg de gehakte tomaten, de versnipperde koriander, de suiker, de gepelde ajuinen, de chilipepertjes, de paprikareepjes zonder pitjes, de gepelde en in blokjes gesneden aardappels en het water toe. Breng lichtjes op smaak met zout. Sluit het deksel zonder de vulstop.
Stap 7 /13
Snijd de roosjes van de broccoli en doe ze in de kom. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 8 /13
Hak de citroenzeste fijn.
Stap 9 /13
Doe de gepelde garnalen in een kom en bewaar enkel de staart.
Stap 10 /13
Verwijder de zenuw van elke Sint-Jacobsvrucht, het 1 cm wittere deel van de noot, en leg de vruchten bij de garnalen.
Stap 11 /13
Breng het mengsel op smaak met de helft van de fijngehakte zeste van limoen en het limoensap. Breng op smaak met zout.
Stap 12 /13
Leg de middelste stoomplaat boven de broccoli. Voeg de Sint-Jacobsvruchten en de garnalen toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 13 /13
Dien onmiddellijk op.