- Homepage
- Recipe Details Page
Garnaalkroketten
- Totale tijd 2u 35min
- 15min
Voorbereidingstijd - 20min
Gaartijd - 2u
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
200 g Gepelde grijze garnalen
30 g Bloem
20 cl Halfvolle melk
30 g Boter
1 Eieren
Zout
2 Eieren
Paneermeel
Frituurolie
Accessoires
Klopper Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /12
Doe de bloem en melk in de keukenmachine en bevestig de klopper. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
30g Bloem 20cl Halfvolle melk Zout
Klopper
Stap 2 /12
Voeg wat boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
30g Boter
Klopper
Stap 3 /12
Klop het ei.
1 Eieren
Stap 4 /12
Vervang de klopper door het Ultrablade-hakmes. Voeg het ei en de garnalen toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
200g Gepelde grijze garnalen 1 Eieren
Ultrablade hakmes
Stap 5 /12
Laat het deeg gedurende minstens 2 uur rusten in de koelkast.
Stap 6 /12
Bestrooi het werkvlak met bloem.
Stap 7 /12
Maak quenelles met de bereiding.
Stap 8 /12
Dompel deze in de geklopte eieren en het paneermeel. Herhaal deze handeling nog een keer.
2 Eieren Paneermeel
Stap 9 /12
Verwarm een frituurpan op 180°C.
Stap 10 /12
Dompel de kroketten onder in de hete olie en laat ze 1 tot 2 minuten bakken.
Frituurolie
Stap 11 /12
Leg de kroketten op een vel keukenpapier om het vet te laten uitlekken.
Stap 12 /12
Dien onmiddellijk op.