- Homepage
- Garnaalkroketten
Garnaalkroketten
- Totale tijd 2u 35min
- 15min
Voorbereidingstijd - 20min
Gaartijd - 2u
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (20)
Ingrediënten
4 personen
200 g Gepelde grijze garnalen
30 g Bloem
20 cl Halfvolle melk
30 g Boter
1 Eieren
Zout
2 Eieren
Paneermeel
Frituurolie
Accessoires
Klopper Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /12
Doe de bloem en melk in de keukenmachine en bevestig de klopper. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 2 /12
Voeg wat boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /12
Klop het ei.
Stap 4 /12
Vervang de klopper door het Ultrablade-hakmes. Voeg het ei en de garnalen toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /12
Laat het deeg gedurende minstens 2 uur rusten in de koelkast.
Stap 6 /12
Bestrooi het werkvlak met bloem.
Stap 7 /12
Maak quenelles met de bereiding.
Stap 8 /12
Dompel deze in de geklopte eieren en het paneermeel. Herhaal deze handeling nog een keer.
Stap 9 /12
Verwarm een frituurpan op 180°C.
Stap 10 /12
Dompel de kroketten onder in de hete olie en laat ze 1 tot 2 minuten bakken.
Stap 11 /12
Leg de kroketten op een vel keukenpapier om het vet te laten uitlekken.
Stap 12 /12
Dien onmiddellijk op.