Frisse cheesecake
Recept door Helene

Frisse cheesecake

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 4u 13min
  • Voorbereidingstijd
    2min
  • Gaartijd
    11min
  • Afkoeltijd
    4u

Ingrediënten

1 stuk

  • 200 g Koekjes (bv. Petit beure)

  • 80 g Zachte, ongezoute boter

  • 250 ml Water

  • 13 g Gelatine poeder (of hoeveelheid voor 500ml vocht)

  • 400 g Roomkaas

  • 200 g Room

  • 40 g Suiker

  • 0.5 Citroen

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes
  • Klopper
    Klopper

Bereiding

Stap 1 /6

Maal de koekjes fijn in de kom

  • 200g Koekjes (bv. Petit beure)
  • Kneed- & hakmes

Stap 2 /6

Meng de boter onder de koekjes

  • 80g Zachte, ongezoute boter
  • Kneed- & hakmes

Stap 3 /6

Pak een springvorm (24-26cm doorsnede) en bekleed de onderplaat met bakpapier. Verspreid het koekjes-boter mengsel over de bodem en druk stevig aan met de hand of een lepel. Plaats deze springvorm voorlopig in de vriezer. Spoel de kom uit.

Stap 4 /6

Doe het water in de mengbeker en breng aan de kook.

  • 250ml Water
  • Klopper

Stap 5 /6

Voeg de gelatinepoeder, roomkaas, room en suiker toe. Voeg het sap van een halve citroen toe. Voeg de zeste van een halve citroen toe.

  • 13g Gelatine poeder (of hoeveelheid voor 500ml vocht)
  • 400g Roomkaas
  • 200g Room
  • 40g Suiker
  • 0.5 Citroen
  • Klopper

Stap 6 /6

Neem de springvorm uit de vries en giet het mengsel in de springvorm. Plaats de springvorm in de koelkast tot het opgestijfd is. (Min. 4 uur) Garneer met fruit of topping naar keuze

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228