- Homepage
- Recipe Details Page
Frisse cheesecake
- Totale tijd 4u 13min
- 2min
Voorbereidingstijd - 11min
Gaartijd - 4u
Afkoeltijd
Ingrediënten
1 stuk
200 g Koekjes (bv. Petit beure)
80 g Zachte, ongezoute boter
250 ml Water
13 g Gelatine poeder (of hoeveelheid voor 500ml vocht)
400 g Roomkaas
200 g Room
40 g Suiker
0.5 Citroen
Accessoires
Kneed- & hakmes Klopper
Bereiding
Stap 1 /6
Maal de koekjes fijn in de kom
200g Koekjes (bv. Petit beure)
Kneed- & hakmes
Stap 2 /6
Meng de boter onder de koekjes
80g Zachte, ongezoute boter
Kneed- & hakmes
Stap 3 /6
Pak een springvorm (24-26cm doorsnede) en bekleed de onderplaat met bakpapier. Verspreid het koekjes-boter mengsel over de bodem en druk stevig aan met de hand of een lepel. Plaats deze springvorm voorlopig in de vriezer. Spoel de kom uit.
Stap 4 /6
Doe het water in de mengbeker en breng aan de kook.
250ml Water
Klopper
Stap 5 /6
Voeg de gelatinepoeder, roomkaas, room en suiker toe. Voeg het sap van een halve citroen toe. Voeg de zeste van een halve citroen toe.
13g Gelatine poeder (of hoeveelheid voor 500ml vocht) 400g Roomkaas 200g Room 40g Suiker 0.5 Citroen
Klopper
Stap 6 /6
Neem de springvorm uit de vries en giet het mengsel in de springvorm. Plaats de springvorm in de koelkast tot het opgestijfd is. (Min. 4 uur) Garneer met fruit of topping naar keuze