- Homepage
- Recipe Details Page
Framboisier-taart
- Totale tijd 2u 17min
- 25min
Voorbereidingstijd - 52min
Gaartijd - 1u
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
7 Eieren
200 g Suiker
180 g Gezeefde patisseriebloem
30 g Gesmolten boter
1 tl Bakpoeder
Gesmolten boter
Bloem
100 g Suiker
140 g Water
60 cl Frambozenbrandewijn
400 g Ongezouten, zachte boter
80 cl Volle melk
8 Eierdooiers
200 g Suiker
50 g Bloem
50 g Zetmeel
Vanille-extract
500 g Frambozen
300 g Slagroom
Roze marsepein (optioneel)
Gesmolten chocolade (optioneel)
Accessoires
Gebakset Menger
Bereiding
Stap 1 /15
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een springvorm in met boter en bestuif met bloem.
Gesmolten boter Bloem
Stap 2 /15
Doe de eieren en de suiker in de kom van de keukenmachine met de garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
7 Eieren 200g Suiker
Gebakset
Stap 3 /15
Druk opnieuw op 'Start'.
Gebakset
Stap 4 /15
Doe het deeg in een slakom. Doe er voorzichtig met een spatel het bakpoeder, de bloem en de gesmolten boter doorheen, tot het beslag mooi egaal is. Spoel de kom van de keukenmachine.
180g Gezeefde patisseriebloem 30g Gesmolten boter 1tl Bakpoeder
Stap 5 /15
Doe de bereiding in de bakvorm. Zet 25 minuten in de oven. Ontvorm en laat op een rooster afkoelen.
Stap 6 /15
Doe de suiker en het water in de kom van de keukenmachine met de mengstaaf. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Roer één keer tijdens het bereidingsproces.
100g Suiker 140g Water
Menger
Stap 7 /15
Voeg op het einde de alcohol toe en doe in een kommetje. Spoel de kom van de keukenmachine.
60cl Frambozenbrandewijn
Stap 8 /15
Bevestig de garde in de kom. Voeg de melk, de eierdooiers, de suiker, de bloem, de maïzena en de vanille toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
80cl Volle melk 8 Eierdooiers 200g Suiker 50g Bloem 50g Zetmeel Vanille-extract
Gebakset
Stap 9 /15
Doe de banketbakkersroom in een kom en laat afkoelen. Spoel de kom van de keukenmachine.
Stap 10 /15
Doe de zachte boter in de kom van de keukenmachine met de garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
400g Ongezouten, zachte boter
Gebakset
Stap 11 /15
Voeg de koude banketbakkersroom toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Doe de room in een kom en bewaar op een koele plaats gedurende 30 minuten.
Gebakset
Stap 12 /15
Snijd de biscuit in twee en bestrijk elke plak met de siroop met behulp van een kwastje.
Stap 13 /15
Leg de eerste, met siroop doordrongen plak biscuit in de springvorm. Beleg met de helft van de botercrème en de frambozen. Verdeel de andere helft van de botercrème hierover en dek af met de tweede plak biscuit. Druk lichtjes aan.
500g Frambozen
Stap 14 /15
Doe de slagroom in de spuitzak met stervormige spuitmond en versier de taart.
Gesmolten boter Bloem
Stap 15 /15
U kunt de taart ook afdekken met een lapje roze marsepein en versieren met gesmolten chocolade met behulp van de spuitzak en bijhorende decoratiespuit.
300g Slagroom Roze marsepein (optioneel) Gesmolten chocolade (optioneel)