Framboisier-taart
Moulinex
Recept door Moulinex

Framboisier-taart

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 2u 17min
  • Voorbereidingstijd
    25min
  • Gaartijd
    52min
  • Afkoeltijd
    1u

Ingrediënten

8 personen

  • 7 eieren

  • 200 g suiker

  • 180 g gezeefde patisseriebloem

  • 30 g gesmolten boter

  • 5 g bakpoeder

  • *Gesmolten boter

  • *Bloem

  • 100 g suiker

  • 140 g water

  • 60 g frambozenbrandewijn

  • 400 g ongezouten, zachte boter

  • 80 cl volle melk

  • 8 eierdooiers

  • 200 g suiker

  • 50 g bloem

  • 50 g maïzena

  • *Vanille-extract

  • 500 g frambozen

  • 300 g slagroom (consulteer de bijgesloten basisrecepten)

  • *Roze marsepein (optioneel)

  • *Gesmolten chocolade (optioneel)

Accessoires

  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /15

*Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 2 /15

*Vet een springvorm in met boter en bestuif met bloem.

  • *Gesmolten boter
  • *Bloem

Stap 3 /15

*Doe de eieren en de suiker in de kom met garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 7 eieren
  • 200g suiker

Stap 4 /15

*Druk opnieuw op 'Start'.

Stap 5 /15

*Doe het beslag in een slakom en meng er voorzichtig met een siliconen spatel het bakpoeder, de bloem en de gesmolten boter doorheen, tot het beslag mooi egaal is.

  • 180g gezeefde patisseriebloem
  • 30g gesmolten boter
  • 5g bakpoeder

Stap 6 /15

*Doe de bereiding in de bakvorm. Zet 25 minuten in de oven. Ontvorm en laat op een rooster afkoelen.

Stap 7 /15

*Doe de suiker en het water in de kom. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Roer één keer tijdens het bereidingsproces.

  • 100g suiker
  • 140g water
  • Menger

Stap 8 /15

*Voeg op het einde de alcohol toe en haal uit de kom.

  • 60g frambozenbrandewijn

Stap 9 /15

*Plaats de garde in de kom samen met de melk, de eierdooiers, de suiker, de bloem, de maïzena en de vanille. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 80cl volle melk
  • 8 eierdooiers
  • 200g suiker
  • 50g bloem
  • 50g maïzena
  • *Vanille-extract

Stap 10 /15

*Doe de banketbakkersroom in een kom en laat afkoelen.

Stap 11 /15

*Maak de kom schoon en plaats de garde. Voeg de zachte boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 400g ongezouten, zachte boter

Stap 12 /15

*Voeg de koude banketbakkersroom toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Doe de room in een kom en bewaar op een koele plaats gedurende 30 minuten.

Stap 13 /15

*Snijd de biscuit in twee en bestrijk elke plak met de siroop met behulp van een kwastje.

Stap 14 /15

*Leg de eerste, met siroop doordrongen plak biscuit in de springvorm. Beleg met de helft van de botercrème en de frambozen. Verdeel de andere helft van de botercrème hierover en dek af met de tweede plak biscuit. Druk lichtjes aan.

  • 500g frambozen

Stap 15 /15

*Doe de slagroom in de spuitzak met stervormige spuitmond en versier de taart. U kunt de taart ook afdekken met een lapje roze marsepein en versieren met gesmolten chocolade met behulp van de spuitzak en bijhorende decoratiespuit.

  • 300g slagroom (consulteer de bijgesloten basisrecepten)
  • *Roze marsepein (optioneel)
  • *Gesmolten chocolade (optioneel)

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228