- Homepage
- Recipe Details Page
Forelballetjes
- Totale tijd 1u 15min
- 30min
Voorbereidingstijd - 45min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
500 g Verse forel
1 Ei
50 g Paneermeel
20 g Amandelpoeder
30 g Witbrood
8 cl Melk
1 snuifje Paprikapoeder
Zout, peper
Water
200 g Wortel
13 g Sjalotten
3 g Look
1 tl Bloem
3 cl Olijfolie
400 g Tomatenpuree
Basilicum
Accessoires
Ultrablade hakmes Stoommandje
Bereiding
Stap 1 /11
Maak de forellen schoon en verwijder de graten en de huid. Snijd in stukjes. Zet het even apart.
500g Verse forel
Stap 2 /11
Leg de geschilde sjalot en look in de kom met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
13g Sjalotten 3g Look
Ultrablade hakmes
Stap 3 /11
Voeg de in stukjes gesneden wortels, de tomatenpulp, de bloem en de olijfolie toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
200g Wortel 1tl Bloem 3cl Olijfolie 400g Tomatenpuree
Ultrablade hakmes
Stap 4 /11
Druk opnieuw op 'Start'.
Ultrablade hakmes
Stap 5 /11
Zet de saus aan de kant en maak de kom van de keukenmachine schoon.
Stap 6 /11
Doe het witbrood in een kom en overgiet met de melk. Zet het even apart.
30g Witbrood 8cl Melk
Stap 7 /11
Doe de gesneden forel, het paneermeel, het geweekte en uitgeknepen zachte witbrood, het ei, het amandelpoeder, het zout, de peper en het paprikapoeder in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
1 Ei 50g Paneermeel 20g Amandelpoeder 1snuifje Paprikapoeder Zout, peper
Ultrablade hakmes
Stap 8 /11
Rol balletjes. Leg ze een voor een in het stoommandje.
Stap 9 /11
Giet 0,7 l water in de kom.
Water
Stap 10 /11
Zet het stoommandje in de kom van de keukenmachine. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stoommandje
Stap 11 /11
Serveer met de saus en de geciseleerde basilicum.
bladje Basilicum