- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Forelballetjes
Forelballetjes
- Totale tijd 1u 15min
- 30min
Voorbereidingstijd - 45min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (20)
Ingrediënten
4 personen
500 g Verse forel
1 Ei
50 g Paneermeel
20 g Amandelpoeder
30 g Witbrood
8 cl Melk
1 snuifje Paprikapoeder
Zout, peper
Water
200 g Wortel
13 g Sjalotten
3 g Look
1 tl Bloem
3 cl Olijfolie
400 g Tomatenpuree
Basilicum
Accessoires
Ultrablade hakmes Stoommandje
Bereiding
Stap 1 /11
Maak de forellen schoon en verwijder de graten en de huid. Snijd in stukjes. Zet het even apart.
Stap 2 /11
Leg de geschilde sjalot en look in de kom met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /11
Voeg de in stukjes gesneden wortels, de tomatenpulp, de bloem en de olijfolie toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /11
Druk opnieuw op 'Start'.
Stap 5 /11
Zet de saus aan de kant en maak de kom van de keukenmachine schoon.
Stap 6 /11
Doe het witbrood in een kom en overgiet met de melk. Zet het even apart.
Stap 7 /11
Doe de gesneden forel, het paneermeel, het geweekte en uitgeknepen zachte witbrood, het ei, het amandelpoeder, het zout, de peper en het paprikapoeder in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 8 /11
Rol balletjes. Leg ze een voor een in het stoommandje.
Stap 9 /11
Giet 0,7 l water in de kom.
Stap 10 /11
Zet het stoommandje in de kom van de keukenmachine. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 11 /11
Serveer met de saus en de geciseleerde basilicum.