Forelballetjes
Moulinex
Recept door Moulinex

Forelballetjes

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 15min
  • Voorbereidingstijd
    30min
  • Gaartijd
    45min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 500 g verse forel

  • 1 ei

  • 50 g paneermeel

  • 20 g amandelpoeder

  • 1 sneetje witbrood

  • 8 cl melk

  • 1 snuifje paprikapoeder

  • *Zout, peper

  • 100 cl water

  • 2 wortels

  • 0.5 sjalot

  • 1 teentje knoflook

  • 1 el bloem

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 400 g tomatenpuree

  • *Enkele blaadjes basilicum

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Stoommandje
    Stoommandje

Bereiding

Stap 1 /13

*Schil de wortels en snijd ze in stukjes. Pel het teentje knoflook en de sjalot.

  • 2 wortels
  • 0.5 sjalot
  • 1teentje knoflook

Stap 2 /13

*Doe de sjalot en de knoflook in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 0.5 sjalot
  • 1teentje knoflook
  • Ultrablade hakmes

Stap 3 /13

*Voeg de wortels, de tomatenpuree, de bloem en de olijfolie toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 2 wortels
  • 1el bloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400g tomatenpuree
  • Ultrablade hakmes

Stap 4 /13

*Druk opnieuw op 'Start'.

  • Ultrablade hakmes

Stap 5 /13

*Zet de saus aan de kant.

Stap 6 /13

*Doe het zachte witbrood in een kom, overgiet met de melk en zet aan de kant.

  • 1sneetje witbrood
  • 8cl melk

Stap 7 /13

*Maak de forellen schoon en verwijder de graten en de huid. Snijd in stukjes.

  • 500g verse forel

Stap 8 /13

*Doe de forel, het paneermeel, het geweekte en uitgeknepen zachte witbrood, het ei, het amandelpoeder, het zout, de peper en het paprikapoeder in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 500g verse forel
  • 1 ei
  • 50g paneermeel
  • 20g amandelpoeder
  • 1sneetje witbrood
  • 1snuifje paprikapoeder
  • *Zout, peper
  • Ultrablade hakmes

Stap 9 /13

*Rol balletjes. Leg ze een voor een in het stoommandje.

  • Stoommandje

Stap 10 /13

*Doe het water in de kom en sluit goed.

  • 100cl water

Stap 11 /13

*Plaats het stoommandje. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • Stoommandje

Stap 12 /13

*Ciseleer de basilicum.

  • *Enkele blaadjes basilicum

Stap 13 /13

*Serveer met de saus en de geciseleerde basilicum.

  • *Enkele blaadjes basilicum

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228