- Homepage
- Recipe Details Page
Forelballetjes
- Totale tijd 1u 15min
- 30min
Voorbereidingstijd - 45min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
500 g verse forel
1 ei
50 g paneermeel
20 g amandelpoeder
1 sneetje witbrood
8 cl melk
1 snuifje paprikapoeder
*Zout, peper
100 cl water
2 wortels
0.5 sjalot
1 teentje knoflook
1 el bloem
2 eetlepels olijfolie
400 g tomatenpuree
*Enkele blaadjes basilicum
Accessoires
Ultrablade hakmes Stoommandje
Bereiding
Stap 1 /13
*Schil de wortels en snijd ze in stukjes. Pel het teentje knoflook en de sjalot.
2 wortels 0.5 sjalot 1teentje knoflook
Stap 2 /13
*Doe de sjalot en de knoflook in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
0.5 sjalot 1teentje knoflook
Ultrablade hakmes
Stap 3 /13
*Voeg de wortels, de tomatenpuree, de bloem en de olijfolie toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
2 wortels 1el bloem 2 eetlepels olijfolie 400g tomatenpuree
Ultrablade hakmes
Stap 4 /13
*Druk opnieuw op 'Start'.
Ultrablade hakmes
Stap 5 /13
*Zet de saus aan de kant.
Stap 6 /13
*Doe het zachte witbrood in een kom, overgiet met de melk en zet aan de kant.
1sneetje witbrood 8cl melk
Stap 7 /13
*Maak de forellen schoon en verwijder de graten en de huid. Snijd in stukjes.
500g verse forel
Stap 8 /13
*Doe de forel, het paneermeel, het geweekte en uitgeknepen zachte witbrood, het ei, het amandelpoeder, het zout, de peper en het paprikapoeder in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
500g verse forel 1 ei 50g paneermeel 20g amandelpoeder 1sneetje witbrood 1snuifje paprikapoeder *Zout, peper
Ultrablade hakmes
Stap 9 /13
*Rol balletjes. Leg ze een voor een in het stoommandje.
Stoommandje
Stap 10 /13
*Doe het water in de kom en sluit goed.
100cl water
Stap 11 /13
*Plaats het stoommandje. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stoommandje
Stap 12 /13
*Ciseleer de basilicum.
*Enkele blaadjes basilicum
Stap 13 /13
*Serveer met de saus en de geciseleerde basilicum.
*Enkele blaadjes basilicum