Fondant van ricotta & abrikozen
- Totale tijd 1u
- 10min
Voorbereidingstijd - 50min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
5 personen
3 eieren
90 g bruine suiker
200 g amandelpoeder
30 g Maïzena®
1 1/2 koffielepel natriumbicarbonaat
1 el olijfolie
250 g ricotta
150 g verse abrikozen
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /4
Verwarm de oven voor op 180 °C (th. 6). Bekleed een springvorm met bakpapier.
Stap 2 /4
Plaats het mes om te kneden/hakken en doe de eieren, de bruine suiker, het amandelpoeder, de Maïzena®, het natriumbicarbonaat, de olijfolie en de ricotta in de robot. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
Stap 3 /4
Was de abrikozen en snij in vier. Voeg ze na afloop van het programma via de bovenkant van het apparaat toe, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
Stap 4 /4
Giet het deeg in de vorm en bak het ongeveer 50 min in de oven. Bedek het gerecht met aluminiumfolie als de taart te bruin wordt. Laat het gerecht afkoelen wanneer de bereiding klaar is en neem het uit de vorm.