- Homepage
- Recipe Details Page
Focaccia met ui
- Totale tijd 3u
- 20min
Voorbereidingstijd - 1u 30min
Gaartijd - 1u 10min
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
400 g Uien
1 el Olijfolie
1 tl Rozemarijn
40 g Zwarte olijven
16 cl Warm water
1 el Olijfolie
0.5 tl Agavesiroop
4 g Gedroogde bakkersgist
300 g Bloem
1 snuifje zout
Rucolasalade
100 g Bacon
Accessoires
Kneed- & hakmes Snij/rasp- accessoire Menger
Bereiding
Stap 1 /9
Giet het water, de olijfolie, de agavesiroop en de gist in de kom van de mixer met het kneed/pletmes eraan. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.
16cl Warm water 1el Olijfolie 0.5tl Agavesiroop 4g Gedroogde bakkersgist
Kneed- & hakmes
Stap 2 /9
Voeg de bloem en het zout toe. Sluit het deksel zonder de dop en druk op ‘Start’. Je moet een glad deeg krijgen.
300g Bloem 1snuifje zout
Menger
Stap 3 /9
Laat 1 uur rusten met het deksel erop en zet opzij. Was de kom.
Stap 4 /9
Pel de uien. Plaats de schijf voor het snijden van dunne plakjes in de groentesnijder. Druk op ‘Start’
400g Uien
Snij/rasp- accessoire
Stap 5 /9
Bevestig het mixeraccessoire aan de mengkom en voeg de olijfolie en rozemarijn toe. Sluit het deksel zonder de dop en druk op ‘Start’. Zet opzij.
1el Olijfolie 1tl Rozemarijn 1snuifje zout
Menger
Stap 6 /9
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 7 /9
Sla het deeg terug door er op te duwen. Leg het op een bakplaat bekleed met bakpapier. Kneed het deeg voorzichtig tot een mooie, licht langwerpige focaccia.
Stap 8 /9
Schik de uien zo dat ze het hele oppervlak bedekken en versier met olijven.
400g Uien 40g Zwarte olijven
Stap 9 /9
Laat gedurende 35 minuten garen op 180°C. Warm opdienen.