- Homepage
- Recipe Details Page
Focaccia met ajuin
- Totale tijd 3u
- 20min
Voorbereidingstijd - 1u 30min
Gaartijd - 1u 10min
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
400 g Ajuin
1 el Olijfolie
1 tl Rozemarijn
40 g Zwarte olijven
16 cl Lauw water
1 el Olijfolie
0.5 tl Agavesiroop
1 tl Bakkersgist in poeder
300 g Bloem
1 snuifje Zout
Rucola
100 g Spekjes
Accessoires
Kneed- & hakmes Snij/rasp- accessoire Menger
Bereiding
Stap 1 /10
Doe het water, de olijfolie, de agavesiroop en de gist in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
16cl Lauw water 1el Olijfolie 0.5tl Agavesiroop 1tl Bakkersgist in poeder
Kneed- & hakmes
Stap 2 /10
Voeg de bloem en het zout toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Wacht tot een glad en homogeen deeg ontstaat.
300g Bloem 1snuifje Zout
Menger
Stap 3 /10
Laat 1 uur rusten met het deksel. Zet vervolgens aan de kant in een slakom. Was de kom van de keukenmachine.
Stap 4 /10
Plaats de groentesnijder met de schijf om in fijne plakjes te snijden en snijd de gepelde ajuinen in stukjes. Druk op 'Start'.
400g Ajuin
Snij/rasp- accessoire
Stap 5 /10
Plaats de mengstaaf in de kom. Voeg de olijfolie en de rozemarijn toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
1el Olijfolie 1tl Rozemarijn 1snuifje Zout
Menger
Stap 6 /10
Zet de bereiding aan de kant.
Stap 7 /10
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 8 /10
Druk de lucht uit het deeg. Leg het op een ovenplaat met bakpapier. Kneed het deeg tot een mooie, lichtjes langwerpige focaccia.
Stap 9 /10
Leg ajuinen over het hele deeg en werk af met de olijven.
40g Zwarte olijven
Stap 10 /10
Laat gedurende 35 minuten bakken op 180°C. Serveer lauwwarm.