Focaccia met ajuin
- Totale tijd 3u
- 20min
Voorbereidingstijd - 1u 30min
Gaartijd - 1u 10min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
2 personen
400 g Ajuin
1 el Olijfolie
1 tl Rozemarijn
40 g Zwarte olijven
16 cl Lauw water
1 el Olijfolie
0.5 tl Agavesiroop
1 tl Bakkersgist in poeder
300 g Bloem
1 snuifje Zout
Rucola
100 g Spekjes
Accessoires
Kneed- & hakmes Snij/rasp- accessoire Menger
Bereiding
Stap 1 /10
Doe het water, de olijfolie, de agavesiroop en de gist in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 2 /10
Voeg de bloem en het zout toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Wacht tot een glad en homogeen deeg ontstaat.
Stap 3 /10
Laat 1 uur rusten met het deksel. Zet vervolgens aan de kant in een slakom. Was de kom van de keukenmachine.
Stap 4 /10
Plaats de groentesnijder met de schijf om in fijne plakjes te snijden en snijd de gepelde ajuinen in stukjes. Druk op 'Start'.
Stap 5 /10
Plaats de mengstaaf in de kom. Voeg de olijfolie en de rozemarijn toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 6 /10
Zet de bereiding aan de kant.
Stap 7 /10
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 8 /10
Druk de lucht uit het deeg. Leg het op een ovenplaat met bakpapier. Kneed het deeg tot een mooie, lichtjes langwerpige focaccia.
Stap 9 /10
Leg ajuinen over het hele deeg en werk af met de olijven.
Stap 10 /10
Laat gedurende 35 minuten bakken op 180°C. Serveer lauwwarm.