- Homepage
- Recipe Details Page
Florentijnse eieren
- Totale tijd 43min
- 15min
Voorbereidingstijd - 28min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
25 cl Melk
25 g Bloem
1 snuifje Nootmuskaat
25 g Boter
20 g Groentebouillon
500 g Verse spinazie
4 Eieren
30 g Geraspte Gruyère-kaas
Water
Zout
Accessoires
Stoommandje Klopper Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /15
Verwijder de stelen van de spinazie en was onder water. Zet het even apart.
500g Verse spinazie
Stap 2 /15
Weeg de gruyèrekaas af in een kom en zet aan de kant.
30g Geraspte Gruyère-kaas
Stap 3 /15
Giet 0,7 l water in de kom van de keukenmachine zonder accessoires.
Water
Stap 4 /15
Plaats de interne stoommand en leg de eieren erin. Sluit het deksel zonder de vulstop.
4 Eieren
Stoommandje
Stap 5 /15
Plaats de externe stoomkoker en doe er de spinazie in. Druk een beetje aan. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stoom- accessoire
Stap 6 /15
Doe de eieren in een kom met koud water om ze snel te laten afkoelen. Doe de gegaarde spinazie in het interne stoommandje om ze rustig te laten uitlekken.
Stoommandje
Stap 7 /15
Giet het water uit de kom.
Stap 8 /15
Doe de melk en de bloem in de kom van de keukenmachine met de garde. Breng op smaak met peper en muskaatnoot. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
25cl Melk 25g Bloem 1snuifje Nootmuskaat Zout
Klopper
Stap 9 /15
Voeg de bouillon en de boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
25g Boter 20g Groentebouillon
Klopper
Stap 10 /15
Verwarm de oven voor op 220°C.
Stap 11 /15
Pel de eieren en snijd ze in de lengte doormidden.
Stap 12 /15
Doe de spinazie in een ovenschaal en breng licht op smaak met zout en peper. Giet de bechamelsaus erover.
Zout
Stap 13 /15
Leg de eieren erop en bestrooi met de gruyèrekaas.
Stap 14 /15
Zet 10 minuten in de oven.
Stap 15 /15
Dien warm op.