Florentijnse eieren - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Florentijnse eieren

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 43min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    28min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 25 cl Melk

  • 25 g Bloem

  • 1 snuifje Nootmuskaat

  • 25 g Boter

  • 20 g Groentebouillon

  • 500 g Verse spinazie

  • 4 Eieren

  • 30 g Geraspte Gruyère-kaas

  • Water

  • Zout

Accessoires

  • Stoommandje
    Stoommandje
  • Klopper
    Klopper
  • Stoom- accessoire
    Stoom- accessoire

Bereiding

Stap 1 /15

Verwijder de stelen van de spinazie en was onder water. Zet het even apart.

  • 500g Verse spinazie

Stap 2 /15

Weeg de gruyèrekaas af in een kom en zet aan de kant.

  • 30g Geraspte Gruyère-kaas

Stap 3 /15

Giet 0,7 l water in de kom van de keukenmachine zonder accessoires.

  • Water

Stap 4 /15

Plaats de interne stoommand en leg de eieren erin. Sluit het deksel zonder de vulstop.

  • 4 Eieren
  • Stoommandje

Stap 5 /15

Plaats de externe stoomkoker en doe er de spinazie in. Druk een beetje aan. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • Stoom- accessoire

Stap 6 /15

Doe de eieren in een kom met koud water om ze snel te laten afkoelen. Doe de gegaarde spinazie in het interne stoommandje om ze rustig te laten uitlekken.

  • Stoommandje

Stap 7 /15

Giet het water uit de kom.

Stap 8 /15

Doe de melk en de bloem in de kom van de keukenmachine met de garde. Breng op smaak met peper en muskaatnoot. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 25cl Melk
  • 25g Bloem
  • 1snuifje Nootmuskaat
  • Zout
  • Klopper

Stap 9 /15

Voeg de bouillon en de boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 25g Boter
  • 20g Groentebouillon
  • Klopper

Stap 10 /15

Verwarm de oven voor op 220°C.

Stap 11 /15

Pel de eieren en snijd ze in de lengte doormidden.

Stap 12 /15

Doe de spinazie in een ovenschaal en breng licht op smaak met zout en peper. Giet de bechamelsaus erover.

  • Zout

Stap 13 /15

Leg de eieren erop en bestrooi met de gruyèrekaas.

Stap 14 /15

Zet 10 minuten in de oven.

Stap 15 /15

Dien warm op.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228

Vergelijkbare recepten

Moulinex
Moulinex
14min

Florentijnse eieren en cocotte

ratings.0

Florentijnse eieren - Recepten Companion | Moulinex
Florentijnse eieren en cocotte