Florentijnse eieren en cocotte
Moulinex
Recept door Moulinex

Florentijnse eieren en cocotte

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 14min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    4min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 6 Grote ultraverse eieren

  • 180 g Jonge bladspinazie, gewassen

  • 1 Ui, gepeld en fijngesnipperd

  • 3 el Olie

  • 45 cl Melk, koud

  • 20 g Boter

  • 20 g Bloem

  • Zout, peper, nootmuskaat

  • 3 el Parmezaan

  • 6 Schaaltjes van 14 cl + bakpapier met dezelfde diam. als de kuip

Bereiding

Stap 1 /7

Bereid de ingrediënten.

Stap 2 /7

Peel en snipper de ui fijn.

Stap 3 /7

Doe de olie in de kuip.

Stap 4 /7

Gaar spinazie en ui, haal uit de pan. Smelt boter. Voeg bloem en melk toe. Roer, laat indikken. Voeg de groenten toe.

Stap 5 /7

Breng op smaak. Vul de schaaltjes. Breek een ei. Zet de schaaltjes in de met papier beklede pan in 20 cl water.

Stap 6 /7

Snelkookfunctie

Stap 7 /7

Bestrooi met geraspte parmezaan. Dien op.

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228