Flan van bloemkool met roquefort
- Totale tijd 1u 5min
- 10min
Voorbereidingstijd - 55min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
840 g Bloemkool
4 Eieren
60 g Roquefort
10 cl Room
Zout
Water
Accessoires
Ultrablade hakmes Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /10
Haal de grote groene bladeren van de bloemkool. Spoel ze af in azijnwater en laat uitlekken. Snijd de bloemkool in grote stukken en leg ze in de externe stoomkoker.
Stap 2 /10
Doe 0,7 l warm water in de kom van de keukenmachine zonder accessoires. Sluit het deksel zonder de vulstop. Plaats de externe stoomkoker met de bloemkool. Druk op 'Start'.
Stap 3 /10
Giet het water uit de kom en het sapreservoir.
Stap 4 /10
Doe de helft van de gegaarde bloemkool en de room in de mengkom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 5 /10
Schraap de zijkanten van de mengkom met een spatel. Voeg de eieren toe en breng op smaak met peper en zout. Schraap de zijkanten van de mengkom met een spatel. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 6 /10
Smeer de ovenschaaltjes in met boter en giet er de bereiding in. Voeg de in kleine stukjes gesneden roquefort toe.
Stap 7 /10
Bedek elk ovenschaaltje met hittebestendige huishoudfolie en zet de schaaltjes in de externe stoomkoker.
Stap 8 /10
Giet 0,7 l warm water in de kom zonder accessoires. Sluit het deksel zonder de vulstop. Plaats de externe stoomkoker. Druk op 'Start'.
Stap 9 /10
Verwijder het deksel. Laat de huishoudfolie nog 10 minuten zitten. Haal de flans vervolgens uit de schaaltjes.
Stap 10 /10
Dien op met de resterende koude bloemkool, een salade van veldsla en sprenkel er de vinaigrette over.