- Homepage
- Recipe Details Page
Flan van bloemkool en roquefort
- Totale tijd 1u 5min
- 10min
Voorbereidingstijd - 55min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
6 cm
1 bloemkool
4 eieren
60 g roquefort
10 cl room
1 klontje boter
Peper
Zout
Water
Accessoires
Ultrablade hakmes Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /6
Verwijder de grote groene bladeren van de bloemkool. Spoel ze in water met azijn en laat uitlekken. Snijd de bloemkool in grote stukken en leg ze in de buitenste stoommand.
1 bloemkool
Stap 2 /6
Doe 0,7 l warm water in de kom van de keukenrobot zonder accessoire. Sluit het deksel en plaats de buitenste stoommand met de bloemkool erin. Vergrendel het deksel en druk op 'Start' (40 min. in manuele stand op 120 °C).
Water
Stoom- accessoire
Stap 3 /6
Giet het kookvocht uit de kom en het sapreservoir wanneer de bloemkool gaar is. Plaats het ultrablade hakmes in de kom van de keukenrobot, voeg 400 g gekookte bloemkool toe en 10 cl room. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'
1 bloemkool 10cl room
Ultrablade hakmes
Stap 4 /6
Voeg 4 eieren toe en kruid met peper en zout. Schraap de wanden van de kom af met een spatel, vergrendel het deksel en druk op 'Start'
4 eieren Peper Zout
Ultrablade hakmes
Stap 5 /6
Vet intussen 6 schaaltjes in met boter. Verdeel de bereiding over de 6 schaaltjes en voeg de in stukjes gesneden roquefort toe. Bedek elk schaaltje met hittebestendige plasticfolie en plaats ze in de buitenste stoommand.
60g roquefort 1klontje boter
Stap 6 /6
Giet 0,7 l warm water in de kom zonder accessoire. Sluit het deksel en plaats de buitenste stoommand. Vergrendel het deksel en druk op 'Start' (21 min. in manuele stand op 120 °C). Verwijder het deksel aan het eind van de bereiding en wacht 10 min om de plasticfolie te verwijderen en de flans uit de vorm te halen.
Water
Stoom- accessoire