Fish and chips
- Totale tijd 55min
- 20min
Voorbereidingstijd - 35min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
Voor de vis:
60 g Bloem
60 g Maïzena
120 g Bloem
1 tl Knoflookpoeder
1 tl Uienpoeder
0.5 tl Natriumbicarbonaat
Zout, peper
22 cl Bier
4 straaltje Kabeljauw
3 el Neutrale olie
Diepvriesfrietjes:
800 g Friet
Bereiding
Stap 1 /5
Droog de vis goed af met keukenpapier. Meng in een diep bord de eerste portie bloem met de maïzena. Meng in een ander diep bord de tweede portie bloem, knoflook- en uienpoeder, natriumbicarbonaat, zout, peper en bier. Haal elk stuk kabeljauw door het bloem/maïzenamengsel en vervolgens door het bierbeslag. Haal elk stuk nogmaals door het bloem/maïzenamengsel.
Stap 2 /5
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het VIS-programma 12 minuten aan op 180 °C. Leg de kabeljauwfilets op de plaat in lade 1. Bestrijk ze met een klein beetje olie. Zet lade 2 aan. Zet de FRIET-stand 35 minuten aan op 200 °C. Leg de frietjes op de plaat in lade 2.
Stap 3 /5
Druk op SYNC zodat beide op hetzelfde moment klaar zijn. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
Stap 4 /5
Zorg ervoor dat de vis goed gaar is; dit kan variëren afhankelijk van de grootte van de stukken. Verleng de tijd met een extra minuut, indien nodig, tot de vis gemakkelijk schilfert met een vork.
Stap 5 /5
Serveer de vis met frietjes en een puree van munterwten. Serveer met een paar partjes citroen en tartaarsaus.