*Feta-stuffed filo cigars
- Totale tijd 40min
- 30min
Voorbereidingstijd - 10min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
2 personen
200 g Feta
1 Ei
1 el Magere room
1 el Olijfolie
1 el Gehakte verse munt
Peper
4 Vellen filodeeg
40 g Gesmolten boter
1 tl Paprikapoeder
Bereiding
Stap 1 /7
Gebruik een vork om de feta tot kruimels te pletten en doe ze in een kom. Voeg het ei, de room, de olie en de gehakte munt toe. Voeg een snufje peper toe en roer tot je een gladde massa verkrijgt.
Stap 2 /7
Rol een vel filodeeg uit, bestrijk één helft met gesmolten boter en vouw het deeg dubbel zodat het dubbel zo dik wordt. Bestrijk de bovenkant van het opgevouwen deeg met boter en vouw het een tweede keer dubbel om het vier keer zo dik te maken.
Stap 3 /7
Leg een lepel van het kaasmengsel op het deeg. Vouw de zijkanten van het deeg omhoog om de vulling te omsluiten en rol voorzichtig op in de vorm van een sigaar.
Stap 4 /7
Bestrijk de bovenkant van de sigaren met gesmolten boter en bestrooi lichtjes met paprikapoeder.
Stap 5 /7
Leg de sigaren in het apparaat voorzien van de plaat en zorg ervoor dat ze niet op elkaar liggen. Laat het bereidingsproces van start gaan.
Stap 6 /7
Draai de sigaren halverwege het kookproces om.
Stap 7 /7
Bak de sigaren in twee batches als je grotere hoeveelheden wilt klaarmaken.