- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Far breton
Far breton
- Totale tijd 1u 12min
- 5min
Voorbereidingstijd - 1u 7min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (19)
i-Companion Touch Pro HF93ECF0 Kookrobot - 18 programma's - 7 accessoires - Ingebouwde weegschaal Companion Pro HF850810 Kookrobot - 12 programma's - 6 accessoires Companion XL HF840110 Kookrobot - 12 programma's - 7 accessoires CUISINE COMPANION Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
5 personen
300 g Ontpitte pruimen
20 g Gesmolten en half gezouten boter
75 cl Halfvolle melk
5 Eieren
140 g Suiker
1 zakje Vanillesuiker
220 g Bloem
5 cl Cointreau®
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /8
Verwarm de oven voor op 180°C (op thermostaat 6).
Stap 2 /8
Vet een gratineerschaal in met boter en leg de pruimen erin.
Stap 3 /8
Doe de boter in de keukenmachine met het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /8
Voeg de melk, de eieren, de suiker en de vanillesuiker toe.
Stap 5 /8
Voeg de melk, de eieren, de suiker en de vanillesuiker toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Voeg na 10 seconden geleidelijk aan de bloem toe. Voeg na 1 min 30 seconden de Cointreau® toe.
Stap 6 /8
Giet het deeg over de pruimen.
Stap 7 /8
Zet 1 uur in de oven.
Stap 8 /8
Laat afkoelen en dien het gerecht op.