- Homepage
- Recipe Details Page
Far breton
- Totale tijd 1u 12min
- 5min
Voorbereidingstijd - 1u 7min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
300 g Ontpitte pruimen
20 g Gesmolten en half gezouten boter
75 cl Halfvolle melk
5 Eieren
140 g Suiker
1 zakje Vanillesuiker
220 g Bloem
5 cl Cointreau®
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /8
Verwarm de oven voor op 180°C (op thermostaat 6).
Stap 2 /8
Vet een gratineerschaal in met boter en leg de pruimen erin.
300g Ontpitte pruimen
Stap 3 /8
Doe de boter in de keukenmachine met het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
20g Gesmolten en half gezouten boter
Kneed- & hakmes
Stap 4 /8
Voeg de melk, de eieren, de suiker en de vanillesuiker toe.
75cl Halfvolle melk 5 Eieren 140g Suiker 1zakje Vanillesuiker
Kneed- & hakmes
Stap 5 /8
Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Voeg beetje bij beetje de bloem toe na de pieptoon. Voeg de Cointreau® toe na de tweede pieptoon.
220g Bloem 5cl Cointreau®
Kneed- & hakmes
Stap 6 /8
Giet het deeg over de pruimen.
Stap 7 /8
Zet 1 uur in de oven.
Stap 8 /8
Laat afkoelen en dien het gerecht op.