- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Far breton
Far breton
- Totale tijd 1u 12min
- 5min
Voorbereidingstijd - 1u 7min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (20)
i-Companion Touch Pro HF93D810 Kookrobot - 17 programma's - 8 accessoires - Ingebouwde weegschaal Companion Pro HF850810 Kookrobot - 12 programma's - 6 accessoires Companion XL HF840110 Kookrobot - 12 programma's - 7 accessoires CUISINE COMPANION Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
300 g Ontpitte pruimen
20 g Gesmolten en half gezouten boter
75 cl Halfvolle melk
5 Eieren
140 g Suiker
1 zakje Vanillesuiker
220 g Bloem
5 cl Cointreau®
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /8
Verwarm de oven voor op 180°C (op thermostaat 6).
Stap 2 /8
Vet een gratineerschaal in met boter en leg de pruimen erin.
Stap 3 /8
Doe de boter in de keukenmachine met het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /8
Voeg de melk, de eieren, de suiker en de vanillesuiker toe.
Stap 5 /8
Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Voeg beetje bij beetje de bloem toe na de pieptoon. Voeg de Cointreau® toe na de tweede pieptoon.
Stap 6 /8
Giet het deeg over de pruimen.
Stap 7 /8
Zet 1 uur in de oven.
Stap 8 /8
Laat afkoelen en dien het gerecht op.