- Homepage
- Recipe Details Page
Falafels
- Totale tijd 24u 22min
- 10min
Voorbereidingstijd - 12min
Gaartijd - 24u
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
400 g Droge kikkererwten
80 g Ajuin
6 g Look
1 el Sesamzaadjes
15 takje Koriander
1 tl Komijnpoeder
1 tl Zuiveringszout
1 tl Bloem
Zout
Water
Accessoires
Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /8
Week de kikkererwten gedurende 24 uur in een grote hoeveelheid koud water alvorens u aan het recept begint.
400g Droge kikkererwten Water
Stap 2 /8
Laat ze de dag zelf uitlekken en drogen.
Stap 3 /8
Doe de kikkererwten, de gepelde look en ui in kwartjes, de gewassen koriander zonder steel, het zuiveringszout, de bloem, de sesam, de komijn en het zout in de mengkom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
80g Ajuin 6g Look 1el Sesamzaadjes 15takje Koriander 1tl Komijnpoeder 1tl Zuiveringszout 1tl Bloem Zout
Ultrablade hakmes
Stap 4 /8
Breng de bereiding naar het midden van de kom met een spatel. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Ultrablade hakmes
Stap 5 /8
Herhaal de handeling met de spatel. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Ultrablade hakmes
Stap 6 /8
Maak uw handen nat en vorm bolletjes. Druk ze goed aan zodat ze niet uiteenvallen tijdens het bakken.
Stap 7 /8
Bak ze aan elke kant gedurende 2 minuten in een frituurpan op 180°C.
Stap 8 /8
Dien warm op.