- Homepage
- Recipe Details Page
Falafels van kidneybonen
- Totale tijd 35min
- 15min
Voorbereidingstijd - 20min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
250 g Kidneybonen
200 g Kikkererwten
4 el Bloem
1 el Water
1 Sjalotten
2 Look
2 el Ras el hanout
2 el Olijfolie
2 Koriander
zout
peper
Accessoires
Extra Crisp
Bereiding
Stap 1 /4
Voor dit recept heb je het EXTRA CRISP-deksel nodig. Maak de ingrediënten klaar.
250g Kidneybonen 200g Kikkererwten 4el Bloem 1el Water 1 Sjalotten 2 Look 2el Ras el hanout 2el Olijfolie zout peper
Stap 2 /4
Meng alle ingrediënten door elkaar (behalve de olie). Maak balletjes met een diameter van 4 cm.
250g Kidneybonen 200g Kikkererwten 4el Bloem 1el Water 1 Sjalotten 2 Look 2el Ras el hanout zout peper
Stap 3 /4
Bestrijk de balletjes met olie. Leg de balletjes in de pan.
2el Olijfolie
Stap 4 /4
Leg het Extra Crisp-deksel op de pan. Zet de grillfunctie 2 gedurende 26 minuten aan op 200 °C. Draai halverwege de gaartijd om.