Falafelburgers met groentemuntsaus - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Falafelburgers met groentemuntsaus

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 8u 45min
  • Voorbereidingstijd
    25min
  • Gaartijd
    20min
  • Afkoeltijd
    8u

Ingrediënten

2 personen

  • 110 g Droge kikkererwten

  • 40 cl Water

  • 0.5 tl Baksolda

  • 1 el Verse peterselie

  • 1 el Verse koriander

  • 4 g Knoflook

  • 30 g Uien

  • 1 tl Gemalen koriander

  • 1 tl Gemalen komijn

  • 1 tl Sesamzaad

  • 1 snuifje zout

  • 20 g Kikkererwtenmeel

  • 50 cl Bakolie

  • Saus

  • 4 el Verse munt

  • 4 el Verse peterselie

  • 8 g Knoflook

  • 200 g Sojayoghurt

  • 1 tl Citroenzeste

  • 1 snuifje zout

  • 1 snuifje Peper

  • Bijgerecht

  • 2 Hamburgerbroodjes

  • 20 g Komkommer

  • 10 g Rode ui

  • 10 g Veldsla

  • 40 g Hummus

Accessoires

  • Minimengkom
    Minimengkom
  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes

Bereiding

Stap 1 /13

Laat de kikkererwten de avond tevoren weken in water met zuiveringszout en zorg ervoor dat ze goed afgedekt zijn.

  • 110g Droge kikkererwten
  • 40cl Water
  • 0.5tl Baksolda

Stap 2 /13

Pel de knoflook, halveer hem en doe hem in de minipan met het mes eraan.

  • 4g Knoflook

Stap 3 /13

Was de peterselie en munt en droog ze. Haal de blaadjes van de steeltjes en doe ze in de minikom. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.

  • 1el Verse peterselie
  • 4el Verse munt

Stap 4 /13

Schuif met een spatel de fijngehakte knoflook en kruiden naar de bodem van de minipan. Voeg de sojamelk-yoghurt, citroenschil, zout en peper toe. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.

  • 8g Knoflook
  • 200g Sojayoghurt
  • 1tl Citroenzeste
  • 1snuifje zout
  • 1snuifje Peper
  • Minimengkom

Stap 5 /13

Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af met een fijne zeef. Droog ze voorzichtig af met keukenpapier.

Stap 6 /13

Was de peterselie en koriander en droog ze. Haal de blaadjes van de steeltjes en doe ze in de mengkom met het Ultrablade-mesje eraan.

  • 1el Verse koriander
  • 4el Verse peterselie
  • Ultrablade hakmes

Stap 7 /13

Pel de knoflook en de uien. Snijd in grote stukken en doe ze in de mengkom. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.

  • 4g Knoflook
  • 30g Uien

Stap 8 /13

Breng het mengsel met een spatel naar het midden van de kom. Voeg de kikkererwten, gemalen koriander, gemalen komijn, sesamzaad, zout en kikkererwtenmeel toe.

  • 110g Droge kikkererwten
  • 1tl Gemalen koriander
  • 1tl Gemalen komijn
  • 1tl Sesamzaad
  • 1snuifje zout
  • 20g Kikkererwtenmeel

Stap 9 /13

Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’. Breng het mengsel met een spatel naar het midden en mix opnieuw gedurende 30 seconden. Het mengsel niet één grote bal zijn, het moet in kleine stukjes verdeeld worden.

Stap 10 /13

Maak je handen nat en vorm deeglapjes van ca. 125 g. Druk ze stevig op elkaar zodat ze tijdens het bakken niet uit elkaar vallen. Bak ze in een frituurpan gedurende 3 minuten aan elke kant.

Stap 11 /13

Snijd de hamburgerbroodjes in tweeën. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 5 minuten op 200°C.

  • 2 Hamburgerbroodjes

Stap 12 /13

Was de komkommer en snijd hem in reepjes. Pel de rode ui en snijd hem in reepjes. Was de veldsla en droog hem af.

  • 20g Komkommer
  • 10g Rode ui
  • 10g Veldsla

Stap 13 /13

Smeer de saus op de bodem van het broodje hamburger. Leg er wat veldsla op. Voeg de falafel patty toe. Doe er de hummus, een paar plakjes komkommer en rode ui op. Smeer wat saus op de bovenste helft van het broodje hamburger en sluit het.

  • 2 Hamburgerbroodjes
  • 20g Komkommer
  • 10g Rode ui
  • 10g Veldsla
  • 40g Hummus