- Homepage
- Recipe Details Page
Falafelburgers met groentemuntsaus
- Totale tijd 8u 45min
- 25min
Voorbereidingstijd - 20min
Gaartijd - 8u
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
110 g Droge kikkererwten
40 cl Water
0.5 tl Baksolda
1 el Verse peterselie
1 el Verse koriander
4 g Knoflook
30 g Uien
1 tl Gemalen koriander
1 tl Gemalen komijn
1 tl Sesamzaad
1 snuifje zout
20 g Kikkererwtenmeel
50 cl Bakolie
Saus
4 el Verse munt
4 el Verse peterselie
8 g Knoflook
200 g Sojayoghurt
1 tl Citroenzeste
1 snuifje zout
1 snuifje Peper
Bijgerecht
2 Hamburgerbroodjes
20 g Komkommer
10 g Rode ui
10 g Veldsla
40 g Hummus
Accessoires
Minimengkom Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /13
Laat de kikkererwten de avond tevoren weken in water met zuiveringszout en zorg ervoor dat ze goed afgedekt zijn.
110g Droge kikkererwten 40cl Water 0.5tl Baksolda
Stap 2 /13
Pel de knoflook, halveer hem en doe hem in de minipan met het mes eraan.
4g Knoflook
Stap 3 /13
Was de peterselie en munt en droog ze. Haal de blaadjes van de steeltjes en doe ze in de minikom. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.
1el Verse peterselie 4el Verse munt
Stap 4 /13
Schuif met een spatel de fijngehakte knoflook en kruiden naar de bodem van de minipan. Voeg de sojamelk-yoghurt, citroenschil, zout en peper toe. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.
8g Knoflook 200g Sojayoghurt 1tl Citroenzeste 1snuifje zout 1snuifje Peper
Minimengkom
Stap 5 /13
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af met een fijne zeef. Droog ze voorzichtig af met keukenpapier.
Stap 6 /13
Was de peterselie en koriander en droog ze. Haal de blaadjes van de steeltjes en doe ze in de mengkom met het Ultrablade-mesje eraan.
1el Verse koriander 4el Verse peterselie
Ultrablade hakmes
Stap 7 /13
Pel de knoflook en de uien. Snijd in grote stukken en doe ze in de mengkom. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.
4g Knoflook 30g Uien
Stap 8 /13
Breng het mengsel met een spatel naar het midden van de kom. Voeg de kikkererwten, gemalen koriander, gemalen komijn, sesamzaad, zout en kikkererwtenmeel toe.
110g Droge kikkererwten 1tl Gemalen koriander 1tl Gemalen komijn 1tl Sesamzaad 1snuifje zout 20g Kikkererwtenmeel
Stap 9 /13
Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’. Breng het mengsel met een spatel naar het midden en mix opnieuw gedurende 30 seconden. Het mengsel niet één grote bal zijn, het moet in kleine stukjes verdeeld worden.
Stap 10 /13
Maak je handen nat en vorm deeglapjes van ca. 125 g. Druk ze stevig op elkaar zodat ze tijdens het bakken niet uit elkaar vallen. Bak ze in een frituurpan gedurende 3 minuten aan elke kant.
Stap 11 /13
Snijd de hamburgerbroodjes in tweeën. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 5 minuten op 200°C.
2 Hamburgerbroodjes
Stap 12 /13
Was de komkommer en snijd hem in reepjes. Pel de rode ui en snijd hem in reepjes. Was de veldsla en droog hem af.
20g Komkommer 10g Rode ui 10g Veldsla
Stap 13 /13
Smeer de saus op de bodem van het broodje hamburger. Leg er wat veldsla op. Voeg de falafel patty toe. Doe er de hummus, een paar plakjes komkommer en rode ui op. Smeer wat saus op de bovenste helft van het broodje hamburger en sluit het.
2 Hamburgerbroodjes 20g Komkommer 10g Rode ui 10g Veldsla 40g Hummus