- Homepage
- Recipe Details Page
Erwtenvelouté
- Totale tijd 55min
- 5min
Voorbereidingstijd - 50min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
175 g Spliterwten
50 g Preiwit
50 g Wortels
20 g Selderijstengels
110 g Ajuin
1 el Olie
150 g Aardappels
100 g Spek
1 tl Gemalen komijn
1 blokje Groentebouillon
100 cl Water
Accessoires
Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /5
Doe de doormidden gesneden ajuin in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
110g Ajuin
Ultrablade hakmes
Stap 2 /5
Schraap de randen van de kom met een spatel. Voeg de olie toe. Snijd en voeg het spek en de selderij toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
20g Selderijstengels 1el Olie 100g Spek
Ultrablade hakmes
Stap 3 /5
Snijd en voeg de erwten, de preiwitten, de wortelen en de aardappelen toe. Voeg de komijn, de bouillon en het water toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
175g Spliterwten 50g Preiwit 50g Wortels 150g Aardappels 1tl Gemalen komijn 1blokje Groentebouillon 100cl Water
Ultrablade hakmes
Stap 4 /5
Druk opnieuw op 'Start'.
Ultrablade hakmes
Stap 5 /5
Dien warm op.