Erwtenvelouté
- Totale tijd 55min
- 5min
Voorbereidingstijd - 50min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
175 g Spliterwten
50 g Preiwit
50 g Wortels
20 g Selderijstengels
110 g Ajuin
1 el Olie
150 g Aardappels
100 g Spek
1 tl Gemalen komijn
1 blokje Groentebouillon
100 cl Water
Accessoires
Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /5
Doe de doormidden gesneden ajuin in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 2 /5
Schraap de randen van de kom met een spatel. Voeg de olie toe. Snijd en voeg het spek en de selderij toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /5
Snijd en voeg de erwten, de preiwitten, de wortelen en de aardappelen toe. Voeg de komijn, de bouillon en het water toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /5
Druk opnieuw op 'Start'.
Stap 5 /5
Dien warm op.