Erwtenvelouté met een gepocheerd eitje
- Totale tijd 36min
- 10min
Voorbereidingstijd - 26min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
2 personen
225 g Erwten
25 cl Groentebouillon
50 g Roomkaas
13 g Sjalot
40 zeste Zeste van een bio-citroen
0.5 takje Munt
8 g Zadenmengeling
2 Eieren
Zout
Accessoires
Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /8
Doe de geschilde en doormidden gesneden sjalot in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 2 /8
Voeg de erwtjes en de bouillon toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /8
Voeg de roomkaas en de citroenzeste toe en meng. Breng op smaak met peper en zout. Doe in kommetjes.
Stap 4 /8
Breng in een steelpannetje het water lichtjes aan de kook.
Stap 5 /8
Breek telkens één ei in een schaaltje.
Stap 6 /8
Laat het daarna met behulp van een lepel in het water glijden. Bedek het eigeel met het omliggende eiwit. Ga op dezelfde manier te werk voor de andere eieren en laat 3 minuten garen.
Stap 7 /8
Haal de eieren met een schuimspaan uit het water en leg ze voorzichtig in de kommetjes.
Stap 8 /8
Garneer met muntblaadjes, wat zaadjes en peper.