Erwtenvelouté met een gepocheerd eitje - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Erwtenvelouté met een gepocheerd eitje

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 36min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    26min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

2 personen

  • 225 g Erwten

  • 25 cl Groentebouillon

  • 50 g Roomkaas

  • 13 g Sjalot

  • 40 zeste Zeste van een bio-citroen

  • 0.5 takje Munt

  • 8 g Zadenmengeling

  • 2 Eieren

  • Zout

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes

Bereiding

Stap 1 /8

Doe de geschilde en doormidden gesneden sjalot in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 13g Sjalot
  • Ultrablade hakmes

Stap 2 /8

Voeg de erwtjes en de bouillon toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 225g Erwten
  • 25cl Groentebouillon
  • Ultrablade hakmes

Stap 3 /8

Voeg de roomkaas en de citroenzeste toe en meng. Breng op smaak met peper en zout. Doe in kommetjes.

  • 50g Roomkaas
  • 40zeste Zeste van een bio-citroen
  • Zout

Stap 4 /8

Breng in een steelpannetje het water lichtjes aan de kook.

Stap 5 /8

Breek telkens één ei in een schaaltje.

  • 2 Eieren

Stap 6 /8

Laat het daarna met behulp van een lepel in het water glijden. Bedek het eigeel met het omliggende eiwit. Ga op dezelfde manier te werk voor de andere eieren en laat 3 minuten garen.

  • 2 Eieren

Stap 7 /8

Haal de eieren met een schuimspaan uit het water en leg ze voorzichtig in de kommetjes.

  • 2 Eieren

Stap 8 /8

Garneer met muntblaadjes, wat zaadjes en peper.

  • 0.5takje Munt
  • 8g Zadenmengeling
  • Zout

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228