- Homepage
- Recipe Details Page
Erwtenvelouté met een gepocheerd eitje
- Totale tijd 36min
- 10min
Voorbereidingstijd - 26min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
225 g Erwten
25 cl Groentebouillon
50 g Roomkaas
13 g Sjalot
40 zeste Zeste van een bio-citroen
0.5 takje Munt
8 g Zadenmengeling
2 Eieren
Zout
Accessoires
Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /8
Doe de geschilde en doormidden gesneden sjalot in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
13g Sjalot
Ultrablade hakmes
Stap 2 /8
Voeg de erwtjes en de bouillon toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
225g Erwten 25cl Groentebouillon
Ultrablade hakmes
Stap 3 /8
Voeg de roomkaas en de citroenzeste toe en meng. Breng op smaak met peper en zout. Doe in kommetjes.
50g Roomkaas 40zeste Zeste van een bio-citroen Zout
Stap 4 /8
Breng in een steelpannetje het water lichtjes aan de kook.
Stap 5 /8
Breek telkens één ei in een schaaltje.
2 Eieren
Stap 6 /8
Laat het daarna met behulp van een lepel in het water glijden. Bedek het eigeel met het omliggende eiwit. Ga op dezelfde manier te werk voor de andere eieren en laat 3 minuten garen.
2 Eieren
Stap 7 /8
Haal de eieren met een schuimspaan uit het water en leg ze voorzichtig in de kommetjes.
2 Eieren
Stap 8 /8
Garneer met muntblaadjes, wat zaadjes en peper.
0.5takje Munt 8g Zadenmengeling Zout