Erwtenvelouté met een gepocheerd eitje
Moulinex
Recept door Moulinex

Erwtenvelouté met een gepocheerd eitje

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 36min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    26min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 450 g erwten

  • 50 cl groentebouillon

  • 100 g roomkaas

  • 25 g sjalotten

  • 85 g zeste van een bio-citroen

  • 1 takje munt

  • 15 g zadenmengeling

  • 4 eieren

  • *Zout, peper

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes

Bereiding

Stap 1 /9

*Pel de sjalot en snijd in 2 stukken.

  • 25g sjalotten

Stap 2 /9

*Doe de sjalot in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 25g sjalotten
  • Ultrablade hakmes

Stap 3 /9

*Voeg de erwtjes en de bouillon toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 450g erwten
  • 50cl groentebouillon
  • Ultrablade hakmes

Stap 4 /9

*Voeg de roomkaas en de citroenzeste toe en meng. Breng op smaak met peper en zout. Doe in kommetjes.

  • 100g roomkaas
  • 85g zeste van een bio-citroen
  • *Zout, peper

Stap 5 /9

*Breng in een steelpannetje het water lichtjes aan de kook.

Stap 6 /9

*Breek telkens één ei in een schaaltje.

  • 4 eieren

Stap 7 /9

*Laat het daarna met behulp van een lepel in het water glijden. Bedek het eigeel met het omliggende eiwit. Ga op dezelfde manier te werk voor de andere eieren en laat 3 minuten garen.

  • 4 eieren

Stap 8 /9

*Haal de eieren met een schuimspaan uit het water en leg ze voorzichtig in de kommetjes.

  • 4 eieren

Stap 9 /9

*Garneer met muntblaadjes, wat zaadjes en peper.

  • 1takje munt
  • 15g zadenmengeling
  • *Zout, peper

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228