- Homepage
- Recipe Details Page
Erwtenvelouté met een gepocheerd eitje
- Totale tijd 36min
- 10min
Voorbereidingstijd - 26min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
450 g erwten
50 cl groentebouillon
100 g roomkaas
25 g sjalotten
85 g zeste van een bio-citroen
1 takje munt
15 g zadenmengeling
4 eieren
*Zout, peper
Accessoires
Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /9
*Pel de sjalot en snijd in 2 stukken.
25g sjalotten
Stap 2 /9
*Doe de sjalot in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
25g sjalotten
Ultrablade hakmes
Stap 3 /9
*Voeg de erwtjes en de bouillon toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
450g erwten 50cl groentebouillon
Ultrablade hakmes
Stap 4 /9
*Voeg de roomkaas en de citroenzeste toe en meng. Breng op smaak met peper en zout. Doe in kommetjes.
100g roomkaas 85g zeste van een bio-citroen *Zout, peper
Stap 5 /9
*Breng in een steelpannetje het water lichtjes aan de kook.
Stap 6 /9
*Breek telkens één ei in een schaaltje.
4 eieren
Stap 7 /9
*Laat het daarna met behulp van een lepel in het water glijden. Bedek het eigeel met het omliggende eiwit. Ga op dezelfde manier te werk voor de andere eieren en laat 3 minuten garen.
4 eieren
Stap 8 /9
*Haal de eieren met een schuimspaan uit het water en leg ze voorzichtig in de kommetjes.
4 eieren
Stap 9 /9
*Garneer met muntblaadjes, wat zaadjes en peper.
1takje munt 15g zadenmengeling *Zout, peper