- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Empanadas met zalm, mascarpone en dille
Empanadas met zalm, mascarpone en dille
- Totale tijd 1u 20min
- 15min
Voorbereidingstijd - 35min
Gaartijd - 30min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (1)
Ingrediënten
4 personen
125 g Licht gezouten boter
250 g Patisseriebloem
5 g Zout
1 Ei
50 g Melk
300 g Zalmfilets (2 stuks)
0.5 Sjalot
3 el Verse dille
0.5 Citroen
100 g Mascarpone
3 el Crème fraîche (30% V.G.)
Zout, peper
2 el Patisseriebloem
1 Eierdooier
50 g Melk
Zeezout
50 g Mascarpone
3 el Crème fraîche (30% V.G.)
1 el Verse dille
0.5 Citroen
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /12
Haal de boter van tevoren uit de koelkast om zacht te worden.
Stap 2 /12
Zeef de bloem in een kom. Voeg het zout en de zachte boter toe. Voeg al roerend het ei en de melk toe, meng met de vingertoppen en maak er een deegbal van. Druk de bal een beetje plat, wikkel hem in huishoudfolie en zet 30 minuten in de koelkast.
Stap 3 /12
Leg de zalmfilets op een snijplank. Verwijder indien nodig het vel. Snijd de zalm met een mes in kleine stukjes en hak daarna fijn. Doe de fijngehakte zalm in een grote kom. Pel het sjalotje en snijd in plakjes, hak de dille fijn en pers de halve citroen uit. Voeg alles toe aan de kom en meng. Voeg de mascarpone en de room toe en breng op smaak met zout en peper. Meng alles voorzichtig door elkaar met een vork. Breng op smaak.
Stap 4 /12
Bestuif het werkvlak lichtjes met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van 2 mm. Steek met behulp van een koekjessnijder met een diameter van 10 cm cirkels uit het deeg.
Stap 5 /12
Meng in een kommetje de eierdooier en de melk tot het mengsel een gouden kleur heeft. Borstel een beetje van het mengsel rond de rand van elke deegcirkel.
Stap 6 /12
Leg een eetlepel zalmvulling op elke deegcirkel. Vouw het deeg om tot empanadas en druk de rand lichtjes aan om het deeg te sluiten. Bestrijk de empanadas met het eigeelmengsel, maar let erop dat je niet te veel gebruikt.
Stap 7 /12
Leg 4 empanadas op de bakplaat. Zet de bakplaat op de hoogste stand in de oven.
Stap 8 /12
Zet het apparaat aan. Selecteer het programma BAKE op 220°C en stel de bereidingstijd in op 20 minuten. Druk op START.
Stap 9 /12
Hervat het kookproces: Zet het apparaat aan. Selecteer het programma BAKE op 230°C en stel de bereidingstijd in op 15 minuten. Druk op START.
Stap 10 /12
Herhaal dit voor alle empanadas.
Stap 11 /12
Maak ondertussen de saus: meng in een kleine kom de mascarpone, de crème fraîche, de gehakte dille en het sap van een halve citroen. Breng op smaak met peper en zout. Meng en zet in de koelkast.
Stap 12 /12
Dien warm op. Serveer met de saus.