Empanadas met rundsvlees
Moulinex
Recept door Moulinex

Empanadas met rundsvlees

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 57min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    42min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

2 personen

  • 1 kruimeldeeg

  • 200 g rundvlees

  • 1 ui

  • 1 teentje knoflook

  • 200 g tomatenblokjes uit blik

  • 20 g bleke rozijnen

  • 20 g pijnboompitten

  • 1 kaneel

  • 1 komijn

  • Zout, peper

  • 1 eierdooier

  • 2 eetlepel olijfolie

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes
  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /6

Pel de uien en knoflook.Snijd de uien in 4. Leg de knoflook en de uien in de kom van de keukenrobot met het ultrablade hakmes. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.

  • 1 ui
  • 1teentje knoflook
  • Kneed- & hakmes

Stap 2 /6

Vervang het hakmes door de menger.Giet de olijfolie erbij en voeg het rundsvlees toe.Voeg de kaneel en komijn toe. Vergrendel daarna het deksel en druk op 'Start'.

  • 1 kaneel
  • 1 komijn
  • 2 eetlepel olijfolie
  • Menger

Stap 3 /6

Voeg aan het einde van het programma de tomatenblokjes, pijnboompitten en rozijnen toe. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'. Giet aan het einde van het programma de bereiding op een schotel en laat volledig afkoelen.

  • 200g tomatenblokjes uit blik
  • 20g bleke rozijnen
  • 20g pijnboompitten
  • Menger

Stap 4 /6

Verwarm de oven voor op 180°C en rol het kruimeldeeg uit.Snijd met een dresseerring met een diameter van ongeveer 10 cm cirkels uit het deeg.Plaats een theelepel vulling op elke cirkel en vouw deze vervolgens tot een empanada.Plet de randen samen met een vork.

  • 1 kruimeldeeg

Stap 5 /6

Verdun de eierdooier met een beetje water en bestrijk hiermee de empanada's.

  • 1 eierdooier

Stap 6 /6

Plaats ongeveer 12 minuten in de oven tot ze licht goudbruin zijn.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228