Empanadas met rundsvlees
- Totale tijd 1u 2min
- 20min
Voorbereidingstijd - 42min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
2 kruimeldeeg
400 g rundvlees
1 ui
1 teentje knoflook
300 g tomatenblokjes uit blik
30 g bleke rozijnen
30 g pijnboompitten
1 kaneel
1 komijn
Zout, peper
1 eierdooier
2 eetlepel olijfolie
Accessoires
Kneed- & hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /6
Pel de uien en knoflook.Snijd de uien in 4. Leg de knoflook en de uien in de kom van de keukenrobot met het ultrablade hakmes. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
Stap 2 /6
Vervang het hakmes door de menger.Giet de olijfolie erbij en voeg het rundsvlees toe.Voeg de kaneel en komijn toe. Vergrendel daarna het deksel en druk op 'Start'.
Stap 3 /6
Voeg aan het einde van het programma de tomatenblokjes, pijnboompitten en rozijnen toe. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'. Giet aan het einde van het programma de bereiding op een schotel en laat volledig afkoelen.
Stap 4 /6
Verwarm de oven voor op 180°C en rol het kruimeldeeg uit.Snijd met een dresseerring met een diameter van ongeveer 10 cm cirkels uit het deeg.Plaats een theelepel vulling op elke cirkel en vouw deze vervolgens tot een empanada.Plet de randen samen met een vork.
Stap 5 /6
Verdun de eierdooier met een beetje water en bestrijk hiermee de empanada's.
Stap 6 /6
Plaats ongeveer 12 minuten in de oven tot ze licht goudbruin zijn.