- Homepage
- Recipe Details Page
Empanadas met rundsvlees
- Totale tijd 57min
- 15min
Voorbereidingstijd - 42min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
1 kruimeldeeg
200 g rundvlees
1 ui
1 teentje knoflook
200 g tomatenblokjes uit blik
20 g bleke rozijnen
20 g pijnboompitten
1 kaneel
1 komijn
Zout, peper
1 eierdooier
2 eetlepel olijfolie
Accessoires
Kneed- & hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /6
Pel de uien en knoflook.Snijd de uien in 4. Leg de knoflook en de uien in de kom van de keukenrobot met het ultrablade hakmes. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
1 ui 1teentje knoflook
Kneed- & hakmes
Stap 2 /6
Vervang het hakmes door de menger.Giet de olijfolie erbij en voeg het rundsvlees toe.Voeg de kaneel en komijn toe. Vergrendel daarna het deksel en druk op 'Start'.
1 kaneel 1 komijn 2 eetlepel olijfolie
Menger
Stap 3 /6
Voeg aan het einde van het programma de tomatenblokjes, pijnboompitten en rozijnen toe. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'. Giet aan het einde van het programma de bereiding op een schotel en laat volledig afkoelen.
200g tomatenblokjes uit blik 20g bleke rozijnen 20g pijnboompitten
Menger
Stap 4 /6
Verwarm de oven voor op 180°C en rol het kruimeldeeg uit.Snijd met een dresseerring met een diameter van ongeveer 10 cm cirkels uit het deeg.Plaats een theelepel vulling op elke cirkel en vouw deze vervolgens tot een empanada.Plet de randen samen met een vork.
1 kruimeldeeg
Stap 5 /6
Verdun de eierdooier met een beetje water en bestrijk hiermee de empanada's.
1 eierdooier
Stap 6 /6
Plaats ongeveer 12 minuten in de oven tot ze licht goudbruin zijn.