Empanada's
- Totale tijd 35min
- 15min
Voorbereidingstijd - 20min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
4 Groene uien
1 el Olijfolie
500 g Rundergehakt
1 el Paprikapoeder
Zout, peper
3 Kruimeldeeg
1 Eidooiers
1 el Water
Accessoires
Frietmandje Grillen
Bereiding
Stap 1 /6
Snipper de uien. Verwarm de olie in een grote koekenpan en bak de uien 3 minuten. Voeg het vlees toe en laat nog 10 minuten bakken. Breng op smaak en laat afkoelen.
Stap 2 /6
Rol het deeg uit, snijd er 8 cirkels met een diameter van 9 cm uit, leg het afgekoelde gehakt in het midden waarbij u 1 cm aan de rand overhoudt. Vouw het deeg in de vorm van een halve maan.
Stap 3 /6
Meng het eidooiers met het water. Strijk dit mengsel over de empanada's.
Stap 4 /6
Plaats de grillplaat in de kom en leg de helft van de empanada's in de kom van het apparaat.
Stap 5 /6
Voor de Easy Fry Oven & Grill 9in1: doe de helft van de empanada's in het frituurmandje. Plaats het mandje op het bovenste rooster met de lekbak onderaan. Sluit de deur.
Stap 6 /6
Digitale versie: Zet de aangegeven stand op de aangegeven temperatuur en laat 15 minuten voorverwarmen. Bak 10 minuten en herhaal met de tweede lading. 2-in-1 mechanische versie: Verwarm 15 minuten voor op 200 °C. Bak 10 minuten en herhaal met de tweede lading.