Eiwityoghurt - Skyr
- Totale tijd 8u 5min
- 5min
Voorbereidingstijd - 8u
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
75 cl Volle UHT-melk
105 g Skyr
Accessoires
Taartvorm
Bereiding
Stap 1 /10
Maak de ingrediënten klaar.
Stap 2 /10
Meng de melk en de skyr voorzichtig in een aparte kom.
Stap 3 /10
Doe de bereiding in de cakevorm. Zet de vorm in het mandje.
Stap 4 /10
Voeg 5 cl water toe in de pan.
Stap 5 /10
Zet de vorm in het stoommandje.
Stap 6 /10
Laat de yoghurt garen.
Stap 7 /10
Laat het afkoelen.
Stap 8 /10
Zet de skyr gedurende 12 uur in de koelkast.
Stap 9 /10
Laat gedurende 6 uur uitlekken in een fijne zeef.
Stap 10 /10
Vul de glaasjes. Zet in de koelkast.