- Homepage
- Recipe Details Page
Eieren 'en cocotte' met chorizo, gedroogde tomaten en geitenkaas
- Totale tijd 24min
- 7min
Voorbereidingstijd - 17min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
4 Bio-eieren
4 Lichte room
100 g Chorizo
4 Gedroogde tomaten
80 g Verse geitenkaas
Bieslook
Zout, peper
Accessoires
Ultrablade hakmes Stoommandje
Bereiding
Stap 1 /4
Verwijder het vel van de chorizo en snijd deze grove stukken. Doe de chorizo en gedroogde tomaten in de kom van de keukenrobot met het ultrablade hakmes, vergrendel het deksel en druk op 'Start'. Zet de bereiding opzij en was vervolgens de kom.
100g Chorizo 4 Gedroogde tomaten
Ultrablade hakmes
Stap 2 /4
Doe in elk schaaltje een beetje van de bereiding met chorizo, een beetje verse geitenkaas en lichte room. Breek in elk schaaltje zachtjes een ei en dek de schaaltjes daarna af met een folie. Plaats de schaaltjes in het stoommandje.
4 Bio-eieren 4 Lichte room 80g Verse geitenkaas
Stap 3 /4
Giet 0,7 liter water in de kom en sluit deze af met het deksel. Plaats het stoomplateau op het deksel en druk op 'Start'.
Stoommandje
Stap 4 /4
Bestrooi aan het einde van het programma de eieren met fijngehakte bieslook en serveer direct.
Bieslook Zout, peper