Eieren 'en cocotte' met chorizo, gedroogde tomaten en geitenkaas
Moulinex
Recept door Moulinex

Eieren 'en cocotte' met chorizo, gedroogde tomaten en geitenkaas

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 24min
  • Voorbereidingstijd
    7min
  • Gaartijd
    17min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 4 Bio-eieren

  • 4 Lichte room

  • 100 g Chorizo

  • 4 Gedroogde tomaten

  • 80 g Verse geitenkaas

  • Bieslook

  • Zout, peper

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Stoommandje
    Stoommandje

Bereiding

Stap 1 /4

Verwijder het vel van de chorizo en snijd deze grove stukken. Doe de chorizo en gedroogde tomaten in de kom van de keukenrobot met het ultrablade hakmes, vergrendel het deksel en druk op 'Start'. Zet de bereiding opzij en was vervolgens de kom.

  • 100g Chorizo
  • 4 Gedroogde tomaten
  • Ultrablade hakmes

Stap 2 /4

Doe in elk schaaltje een beetje van de bereiding met chorizo, een beetje verse geitenkaas en lichte room. Breek in elk schaaltje zachtjes een ei en dek de schaaltjes daarna af met een folie. Plaats de schaaltjes in het stoommandje.

  • 4 Bio-eieren
  • 4 Lichte room
  • 80g Verse geitenkaas

Stap 3 /4

Giet 0,7 liter water in de kom en sluit deze af met het deksel. Plaats het stoomplateau op het deksel en druk op 'Start'.

  • Stoommandje

Stap 4 /4

Bestrooi aan het einde van het programma de eieren met fijngehakte bieslook en serveer direct.

  • Bieslook
  • Zout, peper

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228