Eendenpot uit Les Landes
Moulinex
Recept door Moulinex

Eendenpot uit Les Landes

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 22min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    7min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 6 Eendenbouten, in eigen vet ingemaakt

  • 250 g Rookworsten

  • 2 Ui, in kwartjes gesneden, bestoken met een kruidnagel

  • 250 g Wortelen, geschraapt en in stukken van 4 à 5 cm gesneden

  • 500 g Aardappelen, geschild en in stukken gesneden

  • 300 g Geschilde raapjes, over de bolle kant in 2, dan in 4 gesneden

  • 450 Bonen van Tarbes, gekookt (of andere witte bonen)

  • 3 el Peterselie, gewassen en fijngehakt

  • 1 Kruidentuiltje

  • 1.1 l Water

Bereiding

Stap 1 /6

Bereid de ingrediënten.

Stap 2 /6

Peel en hak de wortelen in stukken van 4 tot 5 cm.

Stap 3 /6

Was en hak de peterselie.

Stap 4 /6

Vul de pan met de groenten, dan de worst, de boontjes, de bouquet garni. Voeg water toe. Breng op smaak. Verdeel over de bouten.

Stap 5 /6

Snelkookfunctie

Stap 6 /6

Been de bouten uit. Kruid de bouillon met de peterselie. Dien alles op.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228