Eendenmagret & mirabellen
- Totale tijd 19min
- 15min
Voorbereidingstijd - 4min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
2 personen
1 Eendenborst, gepareerd
70 g Mirabellen
1 el Zoete ui, gepeld en gesnipperd (of sjalot)
1 tl Vloeibare honing
1 tl Mosterd à l'ancienne
1 el Geroosterde pijnboompitten
2 cl Eau de vie van mirabellen (of cognac of armagnac)
13 cl Gevogeltebouillon (of water)
15 g Halfgezouten boter, in hele kleine blokjes gesneden
150 g Romanesco, in roosjes verdeeld, op smaak gebracht
Bereiding
Stap 1 /7
Bereid de ingrediënten.
Stap 2 /7
Schil en snijd de ui.
Stap 3 /7
Leg de eendenfilets met de huidkant in de kuip. Leg de gekruide koolroosjes in het stoommandje.
Stap 4 /7
Bruin de eendenfilets op de huidkant. Haal vlees en vet uit de pan. Blus met brandewijn.
Stap 5 /7
Voeg de andere ingrediënten toe. Breng op smaak. Meng alles goed. Doe de eendenfilets weer in de saus. Zet het mandje erbovenop.
Stap 6 /7
Snelkookfunctie
Stap 7 /7
Haal de kool en de eendenfilets eruit. Voeg de boter toe. Mengen en daarna opdienen.