Eendenmagret & mirabellen
Moulinex
Recept door Moulinex

Eendenmagret & mirabellen

Beoordeling met vijf sterren (gemiddeld)

5/5

  • Totale tijd 19min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    4min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

2 personen

  • 1 Eendenborst, gepareerd

  • 70 g Halve mirabellen, diepvries (of als alternatief: abrikozen)

  • 1 el Zoete ui, gepeld en gesnipperd (of sjalot)

  • 1 tl Vloeibare honing

  • 1 tl Mosterd à l'ancienne

  • 1 el Geroosterde pijnboompitten

  • 2 cl Eau de vie van mirabellen (of cognac of armagnac)

  • 13 cl Gevogeltebouillon (of water)

  • 15 g Halfgezouten boter, in hele kleine blokjes gesneden

  • 300 g Romanesco, in roosjes verdeeld, op smaak gebracht

Bereiding

Stap 1 /7

Bereid de ingrediënten.

Stap 2 /7

Schil en snijd de ui.

Stap 3 /7

Leg de eendenfilets met de huidkant in de kuip. Leg de gekruide koolroosjes in het stoommandje.

Stap 4 /7

Bruin de eendenfilets op de huidkant. Haal vlees en vet uit de pan. Blus met brandewijn.

Stap 5 /7

Voeg de andere ingrediënten toe. Breng op smaak. Meng alles goed. Doe de eendenfilets weer in de saus. Zet het mandje erbovenop.

Stap 6 /7

Snelkookfunctie

Stap 7 /7

Haal de kool en de eendenfilets eruit. Voeg de boter toe. Mengen en daarna opdienen.

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228