Eendenfilets met druiven en gevulde kool met ganzenlever
- Totale tijd 1u 13min
- 10min
Voorbereidingstijd - 1u 3min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
1200 g Groene kool
100 g Wortel
110 g Ajuin
100 g Gegaarde eendenlever
1000 g Eend
4 cl Madeira
60 g Druiven
15 g Kippenfond
60 cl Gezouten water
Zout
40 g Druiven
50 g Honing
15 g Kalfsfond
Water
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /13
Snijd de stronk van de kool en verwijder de eerste 12 bladeren. Snijd de kern van de kool in dunne reepjes. Weeg de eendenfilets af en zet aan de kant.
Stap 2 /13
Doe de gepelde wortel en ajuin in grote stukken in de mengkom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /13
Vervang het mes door de mengstaaf. Voeg de madeira, de kippenfond, de druiven, de koolreepjes en het gezouten water toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /13
Laat de 12 koolbladeren gedurende 6 minuten garen in een grote pot met kokend water.
Stap 5 /13
Giet af en laat afkoelen. Verwijder het harde gedeelte van elk blad en leg 6 bladeren op het werkblad.
Stap 6 /13
Laat de vulling uitlekken in een vergiet en druk goed aan.
Stap 7 /13
Doe 1 eetlepel van de vulling op de bladeren. Voeg 1 stuk ganzenlever en 1 eetlepel vulling toe en vouw elk blad dicht. Leg er een ander koolblad op en vouw om dicht om een goed dichtgemaakte bol te krijgen.
Stap 8 /13
Leg de 6 koolbolletjes in de externe stoomkoker. Spoel de kom van de keukenmachine en plaats de mengstaaf.
Stap 9 /13
Voeg 0,7 l water, de kalfsfond, de honing en de druiven toe. Sluit het deksel zonder de vulstop. Plaats de externe stoomkoker met de koolbolletjes. Druk op 'Start'.
Stap 10 /13
Schroei de eendenfilets in een hete pan, met de vetkant naar beneden, tot ze licht gekleurd zijn. Leg ze met de vleeskant naar beneden op de middelste stoomplaat.
Stap 11 /13
Leg de middelste stoomplaat met de eendenfilets in de keukenmachine. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 12 /13
Snijd een filet doormidden om de garing te controleren en laat indien nodig 2 minuten langer garen.
Stap 13 /13
Dien warm op.