- Homepage
- Recipe Details Page
Eendenfilets met druiven en gevulde kool met ganzenlever
- Totale tijd 1u 13min
- 10min
Voorbereidingstijd - 1u 3min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
1200 g Groene kool
100 g Wortel
110 g Ajuin
100 g Gegaarde eendenlever
1000 g Eend
4 cl Madeira
60 g Druiven
15 g Kippenfond
60 cl Gezouten water
Zout
40 g Druiven
50 g Honing
15 g Kalfsfond
Water
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /13
Snijd de stronk van de kool en verwijder de eerste 12 bladeren. Snijd de kern van de kool in dunne reepjes. Weeg de eendenfilets af en zet aan de kant.
1200g Groene kool 1000g Eend
Stap 2 /13
Doe de gepelde wortel en ajuin in grote stukken in de mengkom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
100g Wortel 110g Ajuin
Ultrablade hakmes
Stap 3 /13
Vervang het mes door de mengstaaf. Voeg de madeira, de kippenfond, de druiven, de koolreepjes en het gezouten water toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
4cl Madeira 60g Druiven 15g Kippenfond 60cl Gezouten water Water
Menger
Stap 4 /13
Laat de 12 koolbladeren gedurende 6 minuten garen in een grote pot met kokend water.
Zout Water
Stap 5 /13
Giet af en laat afkoelen. Verwijder het harde gedeelte van elk blad en leg 6 bladeren op het werkblad.
Stap 6 /13
Laat de vulling uitlekken in een vergiet en druk goed aan.
Stap 7 /13
Doe 1 eetlepel van de vulling op de bladeren. Voeg 1 stuk ganzenlever en 1 eetlepel vulling toe en vouw elk blad dicht. Leg er een ander koolblad op en vouw om dicht om een goed dichtgemaakte bol te krijgen.
Stap 8 /13
Leg de 6 koolbolletjes in de externe stoomkoker. Spoel de kom van de keukenmachine en plaats de mengstaaf.
Stap 9 /13
Voeg 0,7 l water, de kalfsfond, de honing en de druiven toe. Sluit het deksel zonder de vulstop. Plaats de externe stoomkoker met de koolbolletjes. Druk op 'Start'.
40g Druiven 50g Honing 15g Kalfsfond Water
Menger Stoom- accessoire
Stap 10 /13
Schroei de eendenfilets in een hete pan, met de vetkant naar beneden, tot ze licht gekleurd zijn. Leg ze met de vleeskant naar beneden op de middelste stoomplaat.
Stap 11 /13
Leg de middelste stoomplaat met de eendenfilets in de keukenmachine. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
1000g Eend
Stoom- accessoire
Stap 12 /13
Snijd een filet doormidden om de garing te controleren en laat indien nodig 2 minuten langer garen.
1000g Eend
Stap 13 /13
Dien warm op.