Eendenfilets met druiven en gevulde kool met ganzenlever - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Eendenfilets met druiven en gevulde kool met ganzenlever

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 13min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    1u 3min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 1200 g Groene kool

  • 100 g Wortel

  • 110 g Ajuin

  • 100 g Gegaarde eendenlever

  • 1000 g Eend

  • 4 cl Madeira

  • 60 g Druiven

  • 15 g Kippenfond

  • 60 cl Gezouten water

  • Zout

  • 40 g Druiven

  • 50 g Honing

  • 15 g Kalfsfond

  • Water

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger
  • Stoom- accessoire
    Stoom- accessoire

Bereiding

Stap 1 /13

Snijd de stronk van de kool en verwijder de eerste 12 bladeren. Snijd de kern van de kool in dunne reepjes. Weeg de eendenfilets af en zet aan de kant.

  • 1200g Groene kool
  • 1000g Eend

Stap 2 /13

Doe de gepelde wortel en ajuin in grote stukken in de mengkom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 100g Wortel
  • 110g Ajuin
  • Ultrablade hakmes

Stap 3 /13

Vervang het mes door de mengstaaf. Voeg de madeira, de kippenfond, de druiven, de koolreepjes en het gezouten water toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 4cl Madeira
  • 60g Druiven
  • 15g Kippenfond
  • 60cl Gezouten water
  • Water
  • Menger

Stap 4 /13

Laat de 12 koolbladeren gedurende 6 minuten garen in een grote pot met kokend water.

  • Zout
  • Water

Stap 5 /13

Giet af en laat afkoelen. Verwijder het harde gedeelte van elk blad en leg 6 bladeren op het werkblad.

Stap 6 /13

Laat de vulling uitlekken in een vergiet en druk goed aan.

Stap 7 /13

Doe 1 eetlepel van de vulling op de bladeren. Voeg 1 stuk ganzenlever en 1 eetlepel vulling toe en vouw elk blad dicht. Leg er een ander koolblad op en vouw om dicht om een goed dichtgemaakte bol te krijgen.

Stap 8 /13

Leg de 6 koolbolletjes in de externe stoomkoker. Spoel de kom van de keukenmachine en plaats de mengstaaf.

Stap 9 /13

Voeg 0,7 l water, de kalfsfond, de honing en de druiven toe. Sluit het deksel zonder de vulstop. Plaats de externe stoomkoker met de koolbolletjes. Druk op 'Start'.

  • 40g Druiven
  • 50g Honing
  • 15g Kalfsfond
  • Water
  • Menger
  • Stoom- accessoire

Stap 10 /13

Schroei de eendenfilets in een hete pan, met de vetkant naar beneden, tot ze licht gekleurd zijn. Leg ze met de vleeskant naar beneden op de middelste stoomplaat.

Stap 11 /13

Leg de middelste stoomplaat met de eendenfilets in de keukenmachine. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 1000g Eend
  • Stoom- accessoire

Stap 12 /13

Snijd een filet doormidden om de garing te controleren en laat indien nodig 2 minuten langer garen.

  • 1000g Eend

Stap 13 /13

Dien warm op.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228