Eendenborst met wortelfrietjes
- Totale tijd 35min
- 10min
Voorbereidingstijd - 0min
Gaartijd - 25min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
Voor de eend:
2 Eendenborstfilets
1 tl Gedroogde peterselie
Voor de wortelfrietjes:
500 g Wortels
2 el Olijfolie
1 el Ahornsiroop
1 tl Tijm
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /7
Snijd de huid van de eendenborstfilets met een mes in. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met peterselie. Bak de eendenborstfilets in een hete pan 1 minuut aan elke kant en verwijder het overtollige vet.
Stap 2 /7
Schil de wortels en snijd ze in reepjes van 1 cm. Meng in een grote kom de wortels met de olie, ahornsiroop en tijm. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3 /7
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het KIP-programma 20 minuten aan op 200 °C. Leg de rest van de eendenborstfilets op de plaat in lade 1. Zet lade 2 aan. Zet de FRIET-stand 25 minuten aan op 200 °C. Leg de wortels op de plaat in lade 2.
Stap 4 /7
Druk op SYNC zodat beide op hetzelfde moment klaar zijn. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
Stap 5 /7
Draai de eend halverwege het kookproces om. Schud halverwege het kookproces van de wortels, wanneer het apparaat piept en het lampje knippert, met het mandje om te mengen.
Stap 6 /7
Controleer of de eend en de wortels goed gaar zijn en bak deze indien nodig nog een paar minuten extra.
Stap 7 /7
Snijd de eendenborstfilets in plakjes en serveer met de wortelfrietjes. Lekker met een bladsalade.