Eclairs met koffiearoma - Recepten Kitchen Machines Touch | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Eclairs met koffiearoma

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 3u 30min
  • Voorbereidingstijd
    1u
  • Gaartijd
    30min
  • Afkoeltijd
    2u

Ingrediënten

8 personen

  • 50 g boter

  • 12.5 cl water

  • 2 snuifje suiker

  • 2 snuifje zout

  • 75 g bloem

  • 125 g eieren

  • 1 cl melk

  • 1 ei

  • 48 cl melk

  • 45 g suiker

  • 4 eierdooiers

  • 45 g suiker

  • 60 g maizena

  • 5 g koffie-extract

  • 50 g boter

  • 200 g fondantglazuur

Accessoires

  • Beater
    Beater

Bereiding

Stap 1 /20

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2 /20

Maak het soezenbeslag. Doe het water, het zout, de suiker en de stukjes boter in een steelpan. Laat het zachtjes sudderen, zodat de boter kan smelten.

  • 50g boter
  • 12.5cl water
  • 2snuifje suiker
  • 2snuifje zout

Stap 3 /20

Haal van het vuur en voeg de bloem in één keer toe Plaats het opnieuw op een laagje vuurtje en meng de inhoud goed door elkaar met behulp van een spatel. Het deeg moet loskomen van de randen van de pan en een bal vormen.

  • 75g bloem

Stap 4 /20

Doe het mengsel in de kom van de keukenrobot. Druk op ‘Start’. Kneed het deeg om de temperatuur te laten zakken. Zo gaan de eieren niet schiften wanneer ze aan de kom worden toegevoegd.

  • Beater

Stap 5 /20

Druk op ‘Start’ en voeg dan beetje bij beetje, terwijl de keukenrobot in werking is, de opgeklopte eieren toe. Pas de hoeveelheid eieren aan door regelmatig de consistentie van het deeg na te gaan: het moet stijfgeklopt worden met de klopper tot het een vast geheel gaat vormen en blijft staan.

  • 125g eieren
  • Beater

Stap 6 /20

Doe het beslag in een spuitzak met een standaard spuitmondje van 14 mm. Spuit 12 eclairs van 12 cm op minstens 3 cm van elkaar op een ingevette bakplaat.

Stap 7 /20

Bestrijk de eclairs met een mengsel van opgeklopt ei en wat melk.

  • 1cl melk
  • 1 ei

Stap 8 /20

Bak ongeveer 25 tot 30 minuten op 200 graden bakken. Zet de oven na 20 minuten een beetje open om het vocht weg te laten trekken.

Stap 9 /20

Laat het op een rooster afkoelen.

Stap 10 /20

Maak de koffiecrème. Kook de melk met de suiker in een steelpan. Roer regelmatig met een spatel.

  • 48cl melk
  • 45g suiker

Stap 11 /20

Doe de eierdooiers, de suiker en de maizena in de kom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.

  • 4 eierdooiers
  • 45g suiker
  • 60g maizena
  • Beater

Stap 12 /20

Giet de warme melk en het suikermengsel geleidelijk bij het mengsel en laat de keukenrobot draaien.

  • Beater

Stap 13 /20

Doe alles in de pan en breng het mengsel aan de kook. Roer het geheel aanhoudend door elkaar met behulp van een garde. De consistentie moet voller en dikker worden. Breng op het laag vuur gedurende 3 minuten aan de kook en roer voortdurend. Haal van het vuur.

Stap 14 /20

Voeg het koffie-extract en de boter toe en meng. Giet de mengsel op een bakplaat. Bedek de room met huishoudfolie en druk de folie aan op de room. Zet twee uur in de koelkast.

  • 5g koffie-extract
  • 50g boter

Stap 15 /20

Doe het afgekoelde mengsel in de kom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.

  • Beater

Stap 16 /20

Neem de eclairs van de bodem en maak er 3 gaatjes in met een klein standaard spuitmondje van 6 mm, om het spuitmondje in te steken.

Stap 17 /20

Doe de koffiecrème in een spuitzak met een klein, dun spuitmondje.

Stap 18 /20

Garneer de eclairs. Begin aan de randen en werk naar beneden tot ze zwaar worden.

Stap 19 /20

Doe de fondant in een pan. Verwarm op een zeer laag vuur op 35°C. Controleer de temperatuur met een voedselthermometer.

  • 200g fondantglazuur

Stap 20 /20

Wacht tot de fondant de juiste temperatuur heeft. Dip de eclairs in de fondant om ze te glaceren.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228