Duitse gehaktballen
- Totale tijd 1u 10min
- 20min
Voorbereidingstijd - 20min
Gaartijd - 30min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
7 personen
100 g Brood
10 cl Melk
70 g Ajuin
250 g Kalfsvlees (schouder)
250 g Varkensvlees (varkensrug)
1 Eierdooier
5 g Oregano
30 g Bloem
30 g Boter
10 cl Witte wijn
20 cl Bouillon
10 cl Verse room
Zout
Accessoires
Ultrablade hakmes Klopper
Bereiding
Stap 1 /12
Laat het brood weken in de melk.
Stap 2 /12
Doe de varkensrug in de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /12
Doe het mengsel in een slakom.
Stap 4 /12
Doe de ajuinen en het kalfsvlees in de mengkom. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /12
Voeg de gemengde varkensrug, de oregano en het brood toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 6 /12
Doe de inhoud van de mengkom in een slakom.
Stap 7 /12
Doe de eierdooier door de bereiding.
Stap 8 /12
Maak balletjes en zet ze gedurende 30 minuten in de koelkast. Was de keukenmachine.
Stap 9 /12
Vervang het hakmes door de klopper. Voeg de bloem, de boter, de witte wijn en de bouillon toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 10 /12
Druk opnieuw op 'Start'. Voeg na de pieptoon de room toe.
Stap 11 /12
Druk opnieuw op 'Start'.
Stap 12 /12
Laat de balletjes in een grote hoeveelheid bouillon garen en dien op met de saus.