Duitse gehaktballen - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Duitse gehaktballen

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 10min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    20min
  • Afkoeltijd
    30min

Ingrediënten

7 personen

  • 100 g Brood

  • 10 cl Melk

  • 70 g Ajuin

  • 250 g Kalfsvlees (schouder)

  • 250 g Varkensvlees (varkensrug)

  • 1 Eierdooier

  • 5 g Oregano

  • 30 g Bloem

  • 30 g Boter

  • 10 cl Witte wijn

  • 20 cl Bouillon

  • 10 cl Verse room

  • Zout

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Klopper
    Klopper

Bereiding

Stap 1 /12

Laat het brood weken in de melk.

  • 100g Brood
  • 10cl Melk

Stap 2 /12

Doe de varkensrug in de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 250g Varkensvlees (varkensrug)
  • Ultrablade hakmes

Stap 3 /12

Doe het mengsel in een slakom.

Stap 4 /12

Doe de ajuinen en het kalfsvlees in de mengkom. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 70g Ajuin
  • 250g Kalfsvlees (schouder)
  • Ultrablade hakmes

Stap 5 /12

Voeg de gemengde varkensrug, de oregano en het brood toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 5g Oregano
  • Zout
  • Ultrablade hakmes

Stap 6 /12

Doe de inhoud van de mengkom in een slakom.

Stap 7 /12

Doe de eierdooier door de bereiding.

  • 1 Eierdooier

Stap 8 /12

Maak balletjes en zet ze gedurende 30 minuten in de koelkast. Was de keukenmachine.

Stap 9 /12

Vervang het hakmes door de klopper. Voeg de bloem, de boter, de witte wijn en de bouillon toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 30g Bloem
  • 30g Boter
  • 10cl Witte wijn
  • 20cl Bouillon
  • Zout
  • Klopper

Stap 10 /12

Druk opnieuw op 'Start'. Voeg na de pieptoon de room toe.

  • 10cl Verse room
  • Klopper

Stap 11 /12

Druk opnieuw op 'Start'.

  • Klopper

Stap 12 /12

Laat de balletjes in een grote hoeveelheid bouillon garen en dien op met de saus.