Dubbele chocoladecookies
Margaux de Biolley
Recept door Margaux de Biolley

Dubbele chocoladecookies

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 25min
  • Voorbereidingstijd
    25min
  • Gaartijd
    0min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 210 g verzachte boter

  • 150 g pure chocolade

  • 100 g melkchocolade

  • 2 eenheid ei

  • 330 g meel

  • 200 g suiker

  • 1 snuifje zout

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes
  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes

Bereiding

Stap 1 /7

Zet de oven op 180°.

Stap 2 /7

Begin met het in stukjes snijden van de 2 chocolaatjes met het mes. Haal de chocoladestukjes eruit en bewaar ze in een kom.

  • 150g pure chocolade
  • 100g melkchocolade
  • Ultrablade hakmes

Stap 3 /7

Spoel de mengkom om en vervang het mes door het deegmes.

Stap 4 /7

Kneed in de kom de boter, suiker, eieren en een snufje zout tot een gladde massa.

  • 210g verzachte boter
  • 2eenheid ei
  • 200g suiker
  • 1snuifje zout
  • Kneed- & hakmes

Stap 5 /7

Voeg de bloem geleidelijk toe om klonters te voorkomen.

  • 330g meel
  • Kneed- & hakmes

Stap 6 /7

Maak het deeg af door de stukjes chocolade toe te voegen. Maak kleine balletjes van het deeg en leg ze op een bakplaat.

  • Kneed- & hakmes

Stap 7 /7

Bak de koekjes 12-15 minuten.

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228