- Homepage
- Recipe Details Page
Driekoningenkoek met appel en hazelnoten
- Totale tijd 55min
- 15min
Voorbereidingstijd - 40min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
5 personen
2 vellen bladerdeeg
160 g appels
140 g boter
125 g hazelnotenpoeder
125 g poedersuiker
2 eieren
1 eierdooier
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /5
Verwarm de oven voor op 180 °C (th. 6). Schil de appels, snij in blokjes en bak ze 5 min in de pan met 15 g boter op een hoog vuur.
160g appels 140g boter
Stap 2 /5
Plaats het mes om te kneden/hakken en doe de rest van de boter, het hazelnootpoeder, de poedersuiker en de geklopte eieren in de robot. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
140g boter 125g hazelnotenpoeder 125g poedersuiker 2 eieren
Kneed- & hakmes
Stap 3 /5
Gebruik een spatel om de bereiding naar het midden te duwen, vergrendel het deksel en druk op 'Start'. Herhaal deze stap. De bereiding moet glad zijn.
Kneed- & hakmes
Stap 4 /5
Leg een vel bladerdeeg op een plaat met bakpapier. Bestrijk het deeg met de hazelnootpasta. Blijf 2 cm van de rand. Verdeel de appelblokjes over de pasta, voeg een boon toe en dek af met het tweede vel bladerdeeg. Duw de randen van het deeg goed samen.
2 vellen bladerdeeg
Stap 5 /5
Bestrijk de koek met eigeel en zet ongeveer 35 min in de oven.
1 eierdooier