Driekoningenkoek met appel en hazelnoten
Moulinex
Recept door Moulinex

Driekoningenkoek met appel en hazelnoten

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 55min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    40min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

5 personen

  • 2 vellen bladerdeeg

  • 160 g appels

  • 140 g boter

  • 125 g hazelnotenpoeder

  • 125 g poedersuiker

  • 2 eieren

  • 1 eierdooier

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /5

Verwarm de oven voor op 180 °C (th. 6). Schil de appels, snij in blokjes en bak ze 5 min in de pan met 15 g boter op een hoog vuur.

  • 160g appels
  • 140g boter

Stap 2 /5

Plaats het mes om te kneden/hakken en doe de rest van de boter, het hazelnootpoeder, de poedersuiker en de geklopte eieren in de robot. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.

  • 140g boter
  • 125g hazelnotenpoeder
  • 125g poedersuiker
  • 2 eieren
  • Kneed- & hakmes

Stap 3 /5

Gebruik een spatel om de bereiding naar het midden te duwen, vergrendel het deksel en druk op 'Start'. Herhaal deze stap. De bereiding moet glad zijn.

  • Kneed- & hakmes

Stap 4 /5

Leg een vel bladerdeeg op een plaat met bakpapier. Bestrijk het deeg met de hazelnootpasta. Blijf 2 cm van de rand. Verdeel de appelblokjes over de pasta, voeg een boon toe en dek af met het tweede vel bladerdeeg. Duw de randen van het deeg goed samen.

  • 2 vellen bladerdeeg

Stap 5 /5

Bestrijk de koek met eigeel en zet ongeveer 35 min in de oven.

  • 1 eierdooier

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228