Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Donuts

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 3u 17min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    17min
  • Afkoeltijd
    2u 40min

Ingrediënten

6 personen

  • 100 g Volle melk

  • 20 g Basterdsuiker

  • 2.5 g Gedroogde bakkersgist

  • 10 g Olie

  • 30 g Ongeveer een half middelgroot ei

  • 180 g Bloem

  • 2 g Zout

  • 10 g Zachte boter

  • Spray olie

  • 125 g Glucose

  • 50 g Witte chocolade

  • 10 g Water

  • 2 g Voedingskleurstof (optioneel)

Bereiding

Stap 1 /9

Verwarm de melk in een kom. Voeg de gist en suiker toe, meng en laat 5 minuten staan.

  • 100g Volle melk
  • 20g Basterdsuiker
  • 2.5g Gedroogde bakkersgist

Stap 2 /9

Doe de bloem en het zout in een mengkom. Voeg de olie, de helft van het ei en het melk-, gist- en suikermengsel toe. Kneed 1 minuut met de hand, voeg dan de zachte boter toe en kneed tot het deeg zich begint te vormen (ongeveer 2 minuten).

  • 10g Olie
  • 30g Ongeveer een half middelgroot ei
  • 180g Bloem
  • 2g Zout
  • 10g Zachte boter

Stap 3 /9

Dek af met een schone doek en laat 2 uur rijzen. Het volume moet verdrievoudigen.

Stap 4 /9

Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak en rol het voorzichtig uit tot een dikte van 1 tot 1,5 cm. Snijd de donuts uit met een koekjesring met een diameter van 7 cm. Gebruik voor het midden een koekjesring van 3 cm. Als je geen koekjesring hebt, gebruik dan een kom of glas met de juiste grootte.

Stap 5 /9

Leg de donuts op kleine vierkantjes licht geolied aluminiumfolie. Dek af met een schone doek en laat rijzen tot ze twee keer zo groot zijn (ongeveer 30 minuten). Bestrijk de donuts voor het bakken voorzichtig met een beetje neutrale olie.

  • Spray olie

Stap 6 /9

Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het DESSERT-programma 10 minuten aan op 175 °C. Zet lade 2 aan. Zet het DESSERT-programma 10 minuten aan op 175 °C. Druk op START om in te stellen en voor te verwarmen. Deze stap is belangrijk voor goede donuts, om er zeker van te zijn dat ze goed gebakken zijn.

Stap 7 /9

Zet lade 1 aan. Zet het DESSERT-programma 7 minuten aan op 165 °C. Leg voorzichtig 4 donuts op de plaat in lade 1. Zet lade 2 aan. Zet het DESSERT-programma 7 minuten aan op 165 °C. Leg voorzichtig 2 donuts op het papier op de plaat in lade 2. Druk op START om beide kookprocessen te starten.

Stap 8 /9

Glazuur: Verwarm in een kom de glucose in de magnetron tot deze vloeibaar is en voeg de witte chocolade toe. Roer met een spatel, voeg dan de kleurstof en water toe indien nodig. Zorg dat het glazuur vloeibaar is, maar niet te heet, voordat je de donuts erin doopt. Zet indoen nodig nog even in de magnetron.

  • 125g Glucose
  • 50g Witte chocolade
  • 2g Voedingskleurstof (optioneel)

Stap 9 /9

Doop de donuts met een vork in het warme glazuur. Plaats op een rooster en laat drogen tot het glazuur hard is, ongeveer 5 minuten.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228