- Homepage
- Recipe Details Page
Donuts
- Totale tijd 2u 57min
- 20min
Voorbereidingstijd - 27min
Gaartijd - 2u 10min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
450 g Bloem
1.5 tl Gedroogde bakkersgist
8 cl Warm water
1 Eieren
60 g Zachte boter
50 g Suiker
1 snuifje Zout
15 cl Melk
1 tl Citroensap
Frituurolie
Water
100 g Chocolade
2 el Hagelslag
Accessoires
Kneed- & hakmes Minimengkom
Bereiding
Stap 1 /10
In a bowl, mix the lemon juice and milk. Rest for 10 minutes.
15cl Melk 1tl Citroensap
Stap 2 /10
Giet de gist en het warme water in de mengkom met het kneed/plet mesje. Vergrendel het deksel met de dop en druk op "Start".
1.5tl Gedroogde bakkersgist 8cl Warm water
Kneed- & hakmes
Stap 3 /10
Voeg de bloem, de suiker, het zout, het ei, de melk/citroensap en de in stukjes gesneden zachte boter toe. Vergrendel het deksel met de dop en druk op "Start". Laat het deeg na het kneden 1 uur en 30 minuten rusten.
450g Bloem 1 Eieren 60g Zachte boter 50g Suiker 1snuifje Zout
Kneed- & hakmes
Stap 4 /10
Flour the work surface and roll out the dough to around 1 cm thick.
Stap 5 /10
Snijd met een koekjessteker rondjes van 7 cm en vervolgens een rondje van 3 cm. Leg ze op een met bloem bestoven bakplaat en bedek ze met een schone doek.
Stap 6 /10
Laat 30 minuten rusten.
Stap 7 /10
Verhit de olie in een pan en bak de donuts ongeveer 2 minuten aan elke kant.
Frituurolie
Stap 8 /10
Giet 0,7 L water in de mixerkom. Voeg de chocoladestukjes toe aan de mixerkom met het meshulpstuk. Sluit het deksel van de minikom. Vergrendel het deksel met de dop en druk op "Start".
Water 100g Chocolade
Minimengkom
Stap 9 /10
Doop de bovenkant van de donuts in de gesmolten chocolade.
Stap 10 /10
Bestrooi met hagelslag en laat afkoelen op een rooster.
2el Hagelslag