Donuts
- Totale tijd 1u 30min
- 20min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 40min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
19 cl volle melk (ong. 3,2 % vetgehalte)
100 g boter
500 g tarwebloem
0.5 tl vanille-extract
1 snuifje zout
8 g droge gist
60 g suiker
1 ei
50 cl plantaardige olie
Accessoires
Dough Hook
Bereiding
Stap 1 /9
Verwarm de melk in een steelpan tot 30-35 graden.
Stap 2 /9
Laat de boter op een laag vuurtje smelten.
Stap 3 /9
Haal de bloem door een zeef en vang het op in een aparte kom. Meng met het vanille-aroma en het zout.
Stap 4 /9
Meng de melk, de suiker, de gister en de boter in de kom van de keukenrobot. Zet de kom 15- 20 minuten op een warme plek.
Stap 5 /9
Zet de kom opnieuw in de keukenrobot. Voeg het ei toe en doe de gezeefde bloem door de vulopening. Druk op 'Start'.
Stap 6 /9
Laat het deeg 20 minuten rusten op 45 graden.
Stap 7 /9
Druk op 'Start'.
Stap 8 /9
Maak ringen met een buitendiameter van 10 cm en een binnendiameter van 2,5 cm. Laat de ringen 15 minuten rijzen op 45 graden.
Stap 9 /9
Verwarm de plantaardige olie in de pan. Leg enkele donuts in de warme olie en bak aan beide kanten. Draai voorzichtig om. Laat de gebakken donuts uitlekken op wat huishoudrol. Herhaal tot het beslag op is.