- Homepage
- Recipe Details Page
Donauwelle
- Totale tijd 1u 30min
- 1u
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
250 g boter
185 g suiker
5 eieren
325 g bloem
12 g bakpoeder
18 g cacaopoeder
20 g poedersuiker
680 g zure kersen in siroop
185 g kokosvet
50 g suiker
30 g cacaopoeder
1 ei
2 cl melk
37.5 cl melk
27 g vanillecustardpoeder
6 g vanillesuiker
165 g boter
35 g poedersuiker
Accessoires
Beater Flex Whisk
Bereiding
Stap 1 /16
Doe de boter en de suiker in de kom van de keukenrobot. Druk op ‘Start’.
250g boter 185g suiker
Flex Whisk
Stap 2 /16
Voeg de eieren tijdens het programma één voor één toe aan de kom van de keukenrobot met het boter-suikermengsel.
5 eieren
Flex Whisk
Stap 3 /16
Meng de bloem met het bakpoeder. Voeg al zevend geleidelijk doe aan de mengkom en druk op ‘Start’.
325g bloem 12g bakpoeder
Beater
Stap 4 /16
Doe de helft van het deeg op een ingevette bakplaat.
Stap 5 /16
Meng de andere helft met de cacao en het poedersuiker in de schoongemaakte kom van de keukenrobot. Giet over het lichtjes gekleurde beslag. Druk op ‘Start’.
12g bakpoeder 18g cacaopoeder 35g poedersuiker
Flex Whisk
Stap 6 /16
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Stap 7 /16
Laat de zure kersen uitlekken in een zeef en doe over het beslag.
680g zure kersen in siroop
Stap 8 /16
Bak gedurende 30 minuten op 175 graden. Laat vervolgens even afkoelen.
Stap 9 /16
Bereid voor de custard de vanillepudding met de melk volgens de instructies op de verpakking en voeg een extra pakje vanillesuiker toe.
37.5cl melk 27g vanillecustardpoeder 6g vanillesuiker
Stap 10 /16
Laat afkoelen tot de custard lauwwarm is. Roer verschillende keren zodat er geen velletje wordt gevormd.
Stap 11 /16
Spoel kort de kom van de keukenrobot. Doe de boter en de poedersuiker in de kom van de keukenrobot en druk op ‘Start’.
165g boter 35g poedersuiker
Flex Whisk
Stap 12 /16
Doe de pudding in de kom van de keukenrobot met het boter-poedersuikerbeslag. Druk op ‘Start’.
Stap 13 /16
Doe het puddingmengsel over het afgekoelde beslag.
Stap 14 /16
Smelt voor de topping het palmvet in een steelpan en laat afkoelen tot het vet lauwwarm is.
185g kokosvet
Stap 15 /16
Spoel de kom van de keukenrobot. Doe de suiker, cacao, ei, melk en het afgekoelde vet in de kom. Druk op ‘Start’.
50g suiker 30g cacaopoeder 1 ei 2cl melk
Flex Whisk
Stap 16 /16
Verspreid de topping over de laag met het puddingmengsel als ze nog vloeibaar is.